Ειδήσεις

Στον αγώνα η Επιτροπή Αγώνα Καθαριστριών του Νοσοκομείου


Οι συμβασιούχες καθαρίστριες του νοσοκομείου κατανοούμε τη σοβαρότητα της κατάστασης όσον αφορά το έργο που καλείται να επιτελέσει το νοσοκομείο στην κρίσιμη υγειονομική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού. Κατανοούμε, επίσης, το σημαντικό ρόλο της καθαριότητας στην προσπάθεια ετοιμότητας του νοσοκομείου.

Γνωρίζουμε, επίσης, ότι ο συνολικός χρόνος εργασίας μας δεν επαρκεί για να βρίσκεται το νοσοκομείο κάθε ώρα και στιγμή σε αυτή την ετοιμότητα. Αυτό συμβαίνει γιατί οι 24 από εμάς δουλεύουμε 4ωρο. Το γεγονός αυτό επιβαρύνει ιδιαίτερα τις 6συναδέλφισσες που έχουν σύμβαση 8ώρου, καθώς καλούνται να καλύψουν παραπάνω δουλειά.Άλλωστε, ο οργανισμός του νοσοκομείου έως το 2012 προέβλεπε 50 μόνιμες θέσεις προσωπικού στην καθαριότητα. Επομένως, από τότε υπάρχουν αυτές οι ανάγκες και έως τώρα καλύπτονται μερικώς με συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

Στις ιδιαίτερες συνθήκες που διαμορφώνονται με βάση την υψηλή μεταδοτικότητα του κορονοϊού και από επιφάνειες, είναι μεγάλης σημασίας η προστασία μας, όπως και όλου του προσωπικού, με τα απαραίτητα μέσα ατομικής προστασίας, τα οποία, όμως, μας παρέχονται με το σταγονόμετρο. Πρέπει όλοι όσοι εργαζόμαστε στο χώρο του νοσοκομείου να είμαστε εξασφαλισμένοι με μάσκες, γάντια και ειδικές ποδιές για τη συλλογή των ύποπτων απορριμμάτων. Στόχος μας είναι να μην αποτελέσει το νοσοκομείο χώρο αναμετάδοσης αλλά χώρο διασφάλισης της υγείας όλων.

Ζητάμε:

  • Αναβάθμιση της σύμβασης των 4ωρων καθαριστριών σε 8ωρο
  • Να μην επιβαρυνθούν με υπερωρίες οι 8ωρες καθαρίστριες λόγω των αυξημένων αναγκών
  • Να εξασφαλιστούν άμεσα τα απαραίτητα μέσα ατομικής προστασίας για όλο το προσωπικό
  • Μετατροπή των συμβάσεων όλων των καθαριστριών από ορισμένου σε αορίστου χρόνου

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ο Δ. Πλαστήρα για το θέμα της πρακτικής άσκησης των φοιτητών Δασολογίας
Επόμενο άρθρο Το ΕΒΕ σχετικά με πιθανή μετακίνηση των φοιτητών του Τμήματος Δασολογίας για πρακτική άσκηση