Στον απόηχο των εκλογών της ΕΠΣΚ – Του Σωτήρη Αντωνίου, υποψηφίου για το Δ.Σ


Οι εκλογές της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καρδίτσας αποτελούν παρελθόν και ο κ. Παλάσκας πανηγυρίζει την επιτυχία του, μιλώντας για ηθική και αξίες ,ενώ είναι πολύ πιθανό να αγνοεί τη σημασία τους. Δυστυχώς η κρίση φαίνεται πως χτύπησε κατακέφαλα ορισμένους, που ναι μεν επικράτησαν με το δικό τους μοναδικό τρόπο,είδαν όμως τον ουρανό με τ΄άστρα και τους βγήκε η ψυχή από εκείνους που θεωρούσαν αμελητέα ποσότητα.

Το τι προηγήθηκε των εκλογών αξίζει να το χαρακτηρίσουμε ως φαρσοκωμωδία.

Ένας πρόεδρος που αντιλαμβανόταν και αισθανόταν το τέλος του προσπαθούσε με κάθε τρόπο να μείνει γαντζωμένος στη θέση του. Δεν δίστασε να μας χαρακτηρίσει ιδιοτελείς όταν όλοι πανελληνίως  γνωρίζουν ποιος είναι, τα καμώματά του και την αλλαγή των καταθέσεών του που είχαν ως συνέπεια την εξασφάλιση θέσης για συγγενικά του πρόσωπα.

Μέσα στον παραλογισμό και στον πανικό του απέδειξε πως διακατέχεται από μυθομανία. Έριξε λάσπη για να πετύχει το στόχο του,καθώς είναι γνωστός στην κοινωνία της Καρδίτσας για την εύκολη  αλλαγή των απόψεών του και πως μπορεί να χρησιμοποιήσει προσβολές  και να τις εκτοξεύσει χωρίς κανένα ενδοιασμό για άτομα που έχουν προσφέρει δεκαετίες ολόκληρες στο τοπικό ποδόσφαιρο και έφαγαν με το κουτάλι όλα τα γήπεδα. Μόνο ένας φαντασιόπληκτος, αδίστακτος και συνάμα φοβισμένος για τη θέση του, θα μπορούσε να το κάνει.

Η προεκλογική περιπέτεια που ζήσαμε και τα όσα ακούσαμε ήταν συναρπαστικά. Υπήρξε γνωριμία με πολλούς παράγοντες τοπικών σωματείων και οι περισσότεροι, αν όχι όλοι,εξέφραζαν την αγωνία και το φόβο για το μέλλον των ομάδων τους. Μέλημά τους να μη μάθει ο πρόεδρος για τη συνάντησή μας, γιατί θα τιμωρούσε με το “δικό του τρόπο” την ομάδα τους.

Η ελπίδα για αλλαγή και στην ηγεσία του τοπικού ποδοσφαίρου άρχισε να γεννιέται με κόπο,υπομονή και πολλές συζητήσεις. Πολλοί παράγοντες πίστεψαν στην αλλαγή και το ότι  εκφράστηκαν με την ψήφο τους στην κάλπη τους αξίζουν από μέρους μας πολλές ευχαριστίες και  συγχαρητήρια γιατί αγνόησαν διάφορες απειλές . Αρκετοί όμως που επιθυμούσαν την αλλαγή, στο τέλος υπέκυψαν στους εκβιασμούς και επήλθε το μοιραίο.

Μία από τα ίδια δηλαδή. Τα παράπονα και οι καταγγελίες, οι παραιτήσεις, η αδικία, οι αποχωρήσεις ξεχάστηκαν και η ελπίδα για το καλύτερο έσβησε.

Ο πρόεδρος της ΕΠΣΚ χρησιμοποίησε όλο του το οπλοστάσιο. Από τη μη αποδοχή και τη μη ανακήρυξη υποψηφιοτήτων με σωστό τρόπο , τη μη αποδοχή πληρεξουσίων και τη μη διανομή ψηφοδελτίων με αυταρχικό τρόπο μέχρι την κάλπη κατά την εκλογική διαδικασία μέσα στο παραβάν!!!

Η αμελητέα ποσότητα , όπως αποκαλούσε  τη “Συμμαχία για το ποδόσφαιρο”,απέδειξε πόσο αμελητέα ήταν και το γνώριζε πολύ καλά γι΄ αυτό επιστράτευσε τα πάντα για να επικρατήσει. Κατά τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας τόσο ο ίδιος όσο και οι δικοί του υποψήφιοι παρέμειναν στην αίθουσα ενώ οι υπόλοιποι δεν είχαν θέση. Έπρεπε να είναι ακροβολισμένοι,μακριά από τους και τις αντιπροσώπους που συμμετείχαν στην ψηφοφορία.

Οι αντιπρόσωποι της “Συμμαχίας” δεν ήταν μέλη σωματείων ενώ οι δικοί του ήταν άψογοι.

Οι κυρίες αντιπρόσωποι που επιστράτευσε ο πρόεδρος, και ήταν πράγματι πολλές, λάμπρυναν και ομόρφυναν με την παρουσία τους τη Γ.Σ και ψήφισαν!!! Έχουν ήδη πάρει τις τύχες του καρδιτσιώτικου ποδοσφαίρου στις πλάτες τους, άσχετα αν δεν ξέρουν όχι μόνο ποια σωματεία εκπροσωπούσαν αλλά και τι έχει η μπάλα μέσα. Εύλογα βέβαια θα αναρωτηθεί κανείς και θα ανατρέξει στην ερώτηση που απηύθυνε στον πρόεδρο ο κ.Κούγιας σε τηλεοπτική εκπομπή,αν πράγματι ξέρει τι έχει η μπάλα μέσα και για ποιο λόγο ασχολείται με το ποδόσφαιρο. Απλά, βρέθηκε στο χώρο από σπόντα και δυστυχώς τον έβαλαν κάποιοι που σήμερα έχουν μετανοιώσει για την ενέργειά τους. Παρέμεινε όμως και  έχει δημιουργήσει το δικό του τσιφλίκι.

Θα περιμέναμε, μετά το τέλος της εκλογικής διαδικασίας να αλλάξει ύφος, γιατί ήθος  αποκλείεται  να αλλάξει, όμως συνεχίζει να προκαλεί, ανακοινώνοντας πως σύρεται στα Δικαστήρια και θα επιβαρυνθούν τα σωματεία για τα δικαστικά έξοδα. Γιατί όμως να επιβαρυνθούν τα σωματεία; Αν ενδιαφέρεται γι΄αυτά ας πληρώσει από την τσέπη του το δικηγόρο όπως είναι  σωστό,γιατί πρόκειται για δική του,καθαρά, υπόθεση. Περιμένουμε,σύμφωνα με τα όσα ακούσαμε προεκλογικά, να τηρήσει τις υποσχέσεις του. Δωρεάν διαιτησίες από 3-6 ανάλογα, άνοδο, παραμονή στην κατηγορία, συμμετοχή των ομάδων στα πλέι οφ ή πλέι άουτ, σβήσιμο προστίμων κ.λ.π.

Κατήγγειλε τη διαδικασία που  ο ίδιος  συνήργησε όχι μόνο στη δημιουργία αλλά και στη συνέχισή της. Τόσα χρόνια στην ΕΠΣΚ δεν έκανε κάτι για να την αλλάξει, ας το κάνει τώρα. Το καρδιτσιώτικο ποδόσφαιρο έχει την ατυχία να πορεύεται με ανθρώπους που είναι από καθόλου έως ελάχιστα γνώστες του ποδοσφαίρου.  Ας ελπίσουμε πως τα υπόλοιπα μέλη δεν θα αποτελέσουν μαριονέτες και θα υπάρχει γόνιμος διάλογος με τα σωματεία για το καλό του τοπικού ποδοσφαίρου. Ας βάλουν φρένο στην ασυδοσία και ας τελειώσουν την “ενός ανδρός αρχή”.

Το καρδιτσιώτικο ποδόσφαιρο πρέπει να καταστεί δίκαιο και αξιόπιστο, να υπάρχει ισονομία εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων. Τα τσιφλίκια τελείωσαν. Μπορεί οι “τσιφλικάδες” να επικράτησαν με τον τρόπο τους, είναι σίγουρο όμως πως την επόμενη φορά, οι παράγοντες των σωματείων  θα αποτινάξουν το ζυγό από πάνω τους, χωρίς φόβο.

Όσο για τα Δικαστήρια εκτός του ότι το νόμιμο δεν είναι και ηθικό, στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σχοινί. Να θυμηθούμε μόνο με ποιο τρόπο το 2007 ο κ.Παλάσκας μεθόδευσε την αναρρίχησή του στην προεδρεία της ΕΠΣΚ. Και τότε   τα σωματεία είχαν κάνει την επιλογή τους που δεν ήταν ο ίδιος. Αυτό δεν τον πτόησε και μέσω Δικαστηρίων βρέθηκε στη θέση που είναι σήμερα.

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Εξαιρετική παρουσία του Θανάση Γκούγκλια στο Παγκόσμιο Κύπελλο Τεχνικής Κολύμβησης CMAS
Επόμενο άρθρο Συμμετοχή του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΝ.Π.Ε.