Ειδήσεις

Στο επίκεντρο η υποστελέχωση των κτηνιατρικών υπηρεσιών


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνιάτρων Δημόσιων Υπαλλήλων (Π.Ε.Κ.Δ.Υ.) και την Αντιπρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων (Π.Ο.ΓΕ.Δ.Υ.) υποδέχτηκε ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος και Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός στην έδρα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στη Λάρισα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης κυριάρχησε το θέμα της υποστελέχωσης και τα προβλήματα των δημόσιων κτηνιατρικών υπηρεσιών, καθώς  οι ενέργειες που θα υλοποιηθούν ενόψει των προσλήψεων υπαλλήλων στις Περιφέρειες που έχει εξαγγείλει το Υπουργείο Εσωτερικών.

Η συζήτηση διεξήχθη σε θετικό κλίμα, με τον κ. Αγοραστό να ενημερώνει τους εκπροσώπους των δημοσίων κτηνιάτρων ότι γνωρίζει τα προβλήματα που έχουν προκύψει από την έλλειψη κτηνιατρικού προσωπικού στις Περιφέρειες και έχει δρομολογήσει τις απαραίτητες ενέργειες για την πρόσληψη κτηνιατρικού και λοιπού υποστηρικτικού προσωπικού στις κτηνιατρικές υπηρεσίες των Περιφερειών.

Εκ μέρους των εκπροσώπων των κτηνιάτρων τονίστηκε ότι οι κτηνιατρικές υπηρεσίες της Χώρας με το υφιστάμενο προσωπικό δεν μπορούν να ανταποκριθούν στην πλήρη άσκηση των αρμοδιοτήτων τους σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία όσον αφορά την Δημόσια Υγεία, την Υγεία και την Προστασία του Ζωικού Κεφαλαίου. Τόνισαν επίσης ότι η Χώρα έχει καταδικαστεί στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την έλλειψη δημοσίων κτηνιάτρων και υπάρχει ο κίνδυνος έκδοσης ταξιδιωτικής οδηγίας, πέραν της επιβολής προστίμου.

Οι εκπρόσωποι της Π.Ε.Κ.Δ.Υ. δεσμεύτηκαν ότι άμεσα θα καταθέσουν τις προτάσεις τους συνοδευόμενες από τεκμηριωμένη μελέτη για τον απαιτούμενο αριθμό κτηνιάτρων στις Περιφερειακές Ενότητες.

Στο τέλος της συνάντησης ο Πρόεδρος της ΕΝ.ΠΕ και Περιφερειάρχης Θεσσαλίας τόνισε ότι στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του θα συμβάλλει κατά το μέγιστο δυνατό στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που απορρέουν από την υποστελέχωση των κτηνιατρικών υπηρεσιών.

 

Προηγούμενο άρθρο 5η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού
Επόμενο άρθρο Συνάντηση των Συντονιστών Αποκεντρωμένων με τον Κυριάκο Μητσοτάκη