Ειδήσεις

Στο επίκεντρο θέματα που αφορούν το Σύγχρονο Τάβλι


Στα πλαίσια της επίσκεψης και των επαφών του υφυπουργού πολιτισμού και αθλητισμού κ. Γ. Βασιλειάδη με φορείς της περιοχής μας, αντιπροσωπεία του Ομίλου μας με επικεφαλής τον πρόεδρο του Δ.Σ. Ανδρέα Καραμπινά και τα μέλη της  Διοικούσας Επιτροπής της ομοσπονδίας Χρ. Γρούτσο και Χρ. Νταλανίκα, συναντήθηκε με τον υφυπουργό για ενημέρωση και έκθεση θεμάτων που αφορούν το Σύγχρονο Τάβλι (Backgammon). O Αν. Καραμπινάς, με την ιδιότητα του προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής της ομοσπονδίας, έθεσε στον υφυπουργό το αίτημα της αναγνώρισης από την πολιτεία του Σύγχρονου Τάβλι (Backgammon) ως αθλήματος. Ο Αν. Καραμπινάς εξέθεσε την θέση του Backgammon στις προηγμένες χώρες όπου είναι αναγνωρισμένο ως άθλημα, την οργανωτική δομή μέσω της παγκόσμιας και της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, αλλά και την πραγματοποίηση μεγάλων διεθνών διοργανώσεων. Παρέδωσε στον υφυπουργό πλήρη φάκελλο προς επίρρωση του δίκαιου αιτήματος των φορέων του ελληνικού backgammon.

Υπενθύμισε επίσης στον υφυπουργό την περίπτωση της απόπειρας των Τουρκοκυπρίων να αναγνωριστούν στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία ως εκπρόσωποι της Κύπρου και την αποτροπή της απόπειρας αυτής, κατόπιν άμεσων ενεργειών των ελληνικών φορέων του αθλήματος σε συνεργασία με το υπουργείο εξωτερικών και την Κυπριακή κυβέρνηση.

Ο κ. Γ. Βασιλειάδης, γνωρίζοντας την προϊστορία αλλά και την θέση του αθλήματος παγκοσμίως, υποσχέθηκε, παρουσία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ του νομού μας, ότι θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ώστε το αγαπημένο των Ελλήνων παιχνίδι, στην σύγχρονη αγωνιστική του μορφή, να αναγνωριστεί από την ελληνική πολιτεία ως άθλημα, όπως άλλωστε συμβαίνει στις πλέον προηγμένες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του πλανήτη μας.

Προηγούμενο άρθρο Για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας
Επόμενο άρθρο Νέα διανομή προϊόντων στους ωφελούμενους του Προγράμματος ΚΕΑ