Στο επίκεντρο τα προβλήματα του αγροτικού τομέα


Επίσκεψη πραγματοποίησαν στο Νομάρχη κ. Φώτη Αλεξάκο  μέλη του ΔΣ της ΕΟΑΣΚ  με αφορμή το κάλεσμα που απευθύνουν για τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που σχεδιάζεται στις 3 του Δεκέμβρη. Η συζήτηση τους κυμάνθηκε γύρω από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες τα οποία αυξάνονται συνεχώς με το πέρασμα των χρόνων, με αποτέλεσμα οι αγρότες να βρίσκονται σήμερα σε εξαιρετικά δεινή θέση.

    Τα μέλη της Ένωσης παρουσίασαν στο Νομάρχη  εκτενώς τις διεκδικήσεις τους, όπως την κατοχύρωση κατώτερων εγγυημένων τιμών στα αγροτικά προϊόντα, την μείωση του κόστους παραγωγής, την εκτέλεση έργων υποδομής, την προστασία της ντόπιας παραγωγής, την ενίσχυση των συνεταιρισμών, τις ρυθμίσεις χρεών και την εξασφάλιση βασικών κοινωνικών παροχών (καλύτερες συντάξεις, υποδομές παιδείας και υγείας)  και του ζήτησαν τη  συμπαράστασή του στον αγώνα τους.

     Ο Νομάρχης εξέφρασε την αγωνία του για  το αγροτικό ζήτημα καθώς αποτελεί ένα από τα  μεγαλύτερα ζητήματα που απασχολεί το Νομό μας. Δήλωσε την ενεργή συμπαράσταση της Νομαρχιακής αρχής στους αγώνες και τις διεκδικήσεις των αγροτών και προέτρεψε και όλους τους φορείς της περιοχής να πράξουν αντίστοιχα. ‘’ Το αγροτικό ζήτημα δεν αφορά μόνο τους αγρότες αλλά όλες τις κοινωνικές ομάδες της περιοχής μας.  Η απώλεια εισοδήματος που προκύπτει από τη μείωση των τιμών και την αύξηση του κόστους παραγωγής κάνει πολύ δύσκολη την επιβίωση των αγροτών και επιπλέον επηρεάζει αρνητικά την οικονομική δραστηριότητα όλων των  παραγωγικών κλάδων του Νομού μας”, κατέληξε ο Νομάρχης.

Προηγούμενο άρθρο Ίδρυση Κέντρων Παιδικής Μέριμνας σε κάθε νομό
Επόμενο άρθρο Οι Νέοι Αγρότες Καρδίτσας συζητούν για τις περιόδους κρίσης