Ειδήσεις

Στο επίκεντρο της 15ης Εμποροβιοτεχνικής Έκθεσης η παραγωγή και η μεταποίηση


Στην παραγωγή και τη μεταποίηση θα δίνει έμφαση η 15η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση Καρδίτσας η οποία θα πραγματοποιηθεί από 13 έως 17 Οκτωβρίου 2017 στο χώρο των παλιών καπναποθηκών.

Αυτό ήταν και το μοναδικό θέμα συζήτησης που απασχόλησε την τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου το βράδυ της περασμένης Πέμπτης με σκοπό την επιτάχυνση των διαδικασιών και της γενικότερης προετοιμασίας.

Όπως ενημέρωσε το σώμα ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Βύρων Παππάς, η Διοικητική Επιτροπή έχει ήδη προβεί σε κάποιες πρώτες κινήσεις και περιμένει και τις προτάσεις των μελών του ΕΒΕ.

Όπως ανέφερε στη συνέχεια ο κ. Παππάς, κατά τη φετινή διοργάνωση θα δοθεί έμφαση στην παραγωγή και τη μεταποίηση, ενώ έκανε γνωστό πως θα γίνουν κάποιες συναντήσεις με αγοραστές (με 5 έως 6 άτομα το πολύ) ώστε να διερευνηθεί εάν και κατά πόσο ενδιαφέρονται για τα δικά μας τοπικά προϊόντα.  Όπως επίσης τόνισε ο κ. Παππάς φέτος θα υπάρξει συνεργασία και με τα Τμήματα της Καρδίτσας του ΤΕΙ Θεσσαλίας. Ειδικά με τα  Τμήματα Διατροφής και Διαιτολογίας και Τεχνολογίας Τροφίμων ο στόχος είναι να αναδειχθούν τα τοπικά προϊόντα και με το Τμήμα Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου ο στόχος είναι να αναδειχθεί ο κλάδος του επίπλου.

Επίσης, προγραμματίζεται να οργανωθεί μία οινογνωσία, όπως έχει συμβεί και παλιότερα με πολύ μεγάλη επιτυχία, και να γίνει ένας σχετικός διαγωνισμός.

Παράλληλα, θα συμμετάσχει και ένας σεφ ο οποίος θα παρασκευάσει παραδοσιακά φαγητά της περιοχής χρησιμοποιώντας και αναδεικνύοντας τα προϊόντα της Καρδίτσας.

Περισσότερες λεπτομέρειες έδωσε και ο κ. Καραμπίκας η εταιρεία του οποίου αποφασίστηκε να αναλάβει την οργάνωση και το στήσιμο της 15ης Εμποροβιοτεχνικής Έκθεσης Καρδίτσας.

Ο κ. Καραμπίκας, λοιπόν, που ήταν παρών στη χθεσινή συνεδρίαση του Επιμελητηρίου, ανέλυσε το σκεπτικό και τον προγραμματισμό που έχει γίνει μέχρι στιγμής δηλώνοντας πως στοχεύει στο να δημιουργήσει κάτι ακόμα καλύτερο κατά τη φετινή χρονιά.

Όπως ανέφερε, στο τρίτο κτίριο των εγκαταστάσεων θα δημιουργηθούν ένα παντοπωλείο με προϊόντα των εκθετών, ένα μανάβικο και μία κουζίνα όπου θα παρασκευάζονται διάφορες συνταγές. Το ρόλο του σεφ θα αναλάβει ο Βασίλης Γιαννόπουλος και ενδέχεται να συμμετάσχουν τόσο κάποια εστιατόρια της περιοχής όσο και κάποιοι Σύλλογοι του Νομού που θα έρθουν να μαγειρέψουν παραδοσιακά σε καζάνια όπως γίνονταν παλιά.

Θα υπάρξουν επίσης θεματικές εκδηλώσεις για το κρασί και για το τσίπουρο. Όπως επίσης θα προγραμματιστούν και εκδηλώσεις για την ανάδειξη του πολιτισμού και της ιστορίας του Νομού Καρδίτσας σε συνεργασία με την Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων.

Ενδιαφέρον για να συμμετάσχει έχει εκδηλώσει και ο Σύλλογος Ζαχαροπλαστών Καρδίτσας.

Όσον αφορά το ενδιαφέρον από την πλευρά των εκθετών, αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι στιγμής έχει υποβληθεί μία αίτηση αλλά υπάρχει πολύ έντονο ενδιαφέρον για συμμετοχή από πολλούς. Συνήθως πάντως οι περισσότερες αιτήσεις για συμμετοχή κατατίθενται προς το τέλος του καλοκαιριού.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Το 1ο ΕΠΑΛ συγχαίρει τους μαθητές του
Επόμενο άρθρο Αριστεύσαντες μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Καρδίτσας