Ειδήσεις

Στο επίκεντρο του πανελλαδικού ενδιαφέροντος το 33ο Φεστιβάλ Θεάτρου


Στο επίκεντρο του πανελλαδικού ενδιαφέροντος εξακολουθεί να βρίσκεται το 33ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας που διοργανώνει η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων του Νομού με την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, του Δήμου Καρδίτσας, της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Θεσσαλίας και του Επιμελητηρίου Καρδίτσας καθώς επίσης και με τη συμπαράσταση της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων και χορηγούς επικοινωνίας την ΕΡΤ3 και την ΕΡΤ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ.

Το Φεστιβάλ συνεχίζεται με πολύ μεγάλη επιτυχία και αυτό επιβεβαιώνεται τόσο από την άψογη οργάνωση και το ΄΄πλούσιο΄΄ πρόγραμμα εκδηλώσεων, όσο και από τη συμμετοχή του θεατρόφιλου κοινού που κάθε βράδυ γεμίζει ασφυκτικά την αίθουσα του Δημοτικού Κινηματοθεάτρου Καρδίτσας.

Το βράδυ της Πέμπτης 2 Μαρτίου το κοινό είχε τη δυνατότητα να παρακολουθήσει τη Θεατρική Ομάδα «Γραμμών Τέχνης» Πάτρας η οποία διαγωνίστηκε με το έργο «Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα» του Γιώργου Κωνσταντίνου.

Αυτός ήταν ο έκτος κατά σειρά θίασος που παρουσίασε τη δουλειά του, ενώ συνολικά οι θίασοι που θα διαγωνιστούν είναι οχτώ.

Το δύσκολο έργο της αξιολόγησης έχουν αναλάβει τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής και συγκεκριμένα οι εξής:

  • Ο σκηνοθέτης Βασίλης Κυρίτσης
  • Ο μαέστρος, σολίστας και μελετητής της ελληνικής μουσικής κ. Βύρωνας Φιδετζής
  • Ο σκηνογράφος Αντώνης Χαλκιάς
  • Ο δημοσιογράφος – συγγραφέας Μηνάς Βιντιάδης
  • Ο ηθοποιός Παύλος Βησσαρίου

Το Φεστιβάλ, που ολοκληρώνεται την Κυριακή 5 Μαρτίου, ξεκινά καθημερινά στις 8.30μ.μ. και το εισιτήριο κοστίζει 5 ευρώ. Παρουσιάζει η ηθοποιός Χριστίνα Μαντέση.

Αξίζει ακόμη να αναφέρουμε πως για πρώτη φορά, στο φουαγιέ του Δημοτικού Κινηματοθεάτρου Καρδίτσας, λειτουργεί βιβλιοπωλείο με 100 περίπου τίτλους θεατρικών βιβλίων που αξίζει να το επισκεφθεί ο καθένας.

Επίσης, καθ ΄ όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ υπάρχει η δυνατότητα της απευθείας μετάδοσης μέσω του site της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων Συλλόγων : www.enpolis.gr

 

 

Το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου

Σάββατο 4 Μαρτίου

Δημοτικό Κινηματοθέατρο Καρδίτσας – Ώρα 8.30μμ.

Ο Θεατρικός Όμιλος Άνδρου διαγωνίζεται με το έργο «Το μεγάλο μας τσίρκο» του Ιάκωβου Καμπανέλλη

 

Κυριακή 5 Μαρτίου

Δημοτικό Κινηματοθέατρο Καρδίτσας – Ώρα 11.00 π.μ.

Συναυλία του συνόλου Τζαζ του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας και της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Τρικάλων. Είσοδος ελεύθερη.

Δημοτικό Κινηματοθέατρο Καρδίτσας – Ώρα 8.30μμ.

  • Απονομή βραβείων
  • Τελετής Λήξης – Χαιρετισμοί
  • Μουσικό πρόγραμμα με το Σύνολο Ελληνικής Μουσικής του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας. Συμμετέχει ο συνθέτης-ερμηνευτής Μιλτιάδης Πασχαλίδης.
Προηγούμενο άρθρο Η Κριτική Επιτροπή του 33ου Φ.Θ. εκφράζει την ικανοποίησή της για τη διοργάνωση
Επόμενο άρθρο Συλλογή χωρικών και πολεοδομικών στοιχείων από την ΠΕΔ