Ειδήσεις

Στο επίσημο γεύμα για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Αρμενίας ο Κώστας Τσιάρας


Στο επίσημο γεύμα, που παρέθεσε, την Καθαρά Δευτερά 14 Μαρτίου στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Προέδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Προκόπης Παυλόπουλος, προς τιμή του Πρόεδρου της Δημοκρατίας της Αρμενίας, κ. Σερζ Σαρκσιάν, παρέστη ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ. και βουλευτής Καρδίτσας, κ. Κώστας Τσιάρας, εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της Ν.Δ., κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Αρμένιος Προέδρος πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην χώρα μαςτο διήμερο 14 & 15 Μαρτίου, ύστερα από προηγούμενη πρόσκληση του κ. Παυλόπουλου, όπου είχε σειρά επαφών με την πολιτειακή ηγεσία, ενώ ακολούθησε η υπογραφή διμερών συμφωνιών.

Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου ο Βουλευτής Καρδίτσας σημείωσε, πως: «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλος και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Αρμενίας κ. Σερζ Σαρκσιάν επιβεβαίωσαν τους ισχυρούς ιστορικούς δεσμούς φιλίας, που συνδέουν τον Ελληνικό και τον Αρμενικό Λαό, που αμφότεροι έχουν την πικρή εμπειρία του ξεριζωμού και της προσφυγιάς. Με βάση τις παραδοσιακά καλές σχέσεις μας, η Ελλάδα έχει την δυνατότητα να αναπτύξει νέες αμοιβαία επωφελής οικονομικές σχέσεις με την Δημοκρατία της Αρμενίας, εμβαθύνοντας ακόμη περισσότερο την συνεργασία των δυο χωρών.

Μάλιστα στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Γειτονίας, η Ελλάδα ως εταίρος της Ε.Ε. μπορεί και πρέπει να ανταποκριθεί επαρκώς στον αυξημένο ρόλο, που της τάσσει η γεωπολιτική της θέση. Σε μια περίοδο σημαντικών γεωπολιτικών ανακατατάξεων στην ευρύτερη γειτονιά μας η χώρα μας αποτελεί την γέφυρα επικοινωνίας, η οποία μπορεί να επιταχύνει την διαδικασία της πολιτικής σύνδεσης και της οικονομικής συνέργειας μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των εξ Ανατολάς γειτόνων της, όπως η Αρμένια.»

Προηγούμενο άρθρο Περιφερειακό φόρουμ κοινωνικής επιχειρηματικότητας στην Καρδίτσα
Επόμενο άρθρο Ασημίνα Σκόνδρα : Εθνική τραγωδία προ των πυλών