Ειδήσεις

Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η Ομοσπονδία Αργιθεατών


Η Π.Ο.Α.Σ. συνεχίζει με αμείωτο ρυθμό να ενισχύει τη δυναμική της, να καθιερώνεται ως χρήσιμος φορέας, να γιγαντώνει τη φωνή όλων των σωματείων-μελών της και φυσικά να ενδυναμώνειτη δέσμη διεκδικήσεων της περιοχής της Αργιθέας με κάθε δυνατό τρόπο.

Στα πλαίσια αυτά, αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας μας, αποτελούμενη από το Γ.Γραμματέα κ. Ανδρέα Στεργίου, τον Υπεύθυνο Διαδικτύου κ. Παναγιώτη Παπαντώνη και το μέλος κ. Θανάση Κωφό, παραβρέθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ύστερα από επίσημη πρόσκληση κας. Μαρίας Σπυράκη, Ευρωβουλευτή Ν.Δ. και του Ε.Λ.Κ.

Η αντιπροσωπεία παρακολούθησε τις εναρκτήριες εργασίες του “EuropeanWeekofRegionsandCities” και είχε μία εξαιρετικά δημιουργική συνάντηση με την κα. Σπυράκη. Ειδικότερα, οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας μας, έθεσαν διεξοδικώς τις δυνατότητες ανάπτυξης της περιοχής με βάση την ορεινότητα, καθώς και τις προοπτικές ανάδειξης των ιδιαίτερων πολιτιστικών γνωρισμάτων της. Η κα. Σπυράκη, από την πλευρά της, δήλωσε πως θα βρίσκεται στο πλευρό των προσπαθειών μας, με δεδομένη μάλιστα τη θέση της ως τακτικό μέλος της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης (REGI), υπογράμμισε, ωστόσο, πως το κομβικό σημείο για την επίτευξη καίριων παρεμβάσεων, είναι η πραγματική βούληση για συνεργασίες μεταξύ των φορέων και η συγκεκριμενοποίηση των προτάσεων, αξιοποιώντας πάντοτε τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία.

Προσθετικά και τονωτικά της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας για θεσμική παρουσία στην καρδιά των λήψεων των αποφάσεων, η αντιπροσωπεία πραγματοποίησε ακόμη, συνάντηση με τον κ. Δημήτρη Παπαδημούλη, Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και του GUE/NGL, καθώς και με την κα. Εύα Καϊλή, Ευρωβουλευτή της Ελιάς και του S&D.Αποτυπώθηκε μέσα και από αυτές τις συζητήσεις, η ειλικρινής διάθεση των εκπροσώπων μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για πολυεπίπεδη στήριξη της περιοχής μας.

Με τον τρόπο αυτό, γνωστοποιήθηκε η σύσταση της Π.Ο.Α.Σ. σε φορείς από όλο το πολιτικό φάσμα και τέθηκαν οι στέρεες βάσεις για ενεργοποίηση και πανστρατιά δυνάμεων προς ενίσχυση των χρόνιων ιδιαίτερων αιτημάτων της περιοχής της Αργιθέας. Άλλωστε, το τελικό απόσταγμα ουσίας που προκύπτει από όλες τις συναντήσεις, δεν είναι άλλο από την αναγκαιότητα υιοθέτησης μίας κατεύθυνσης κοινών ενεργειών.

Θα θέλαμε, τέλος, να εκφράσουμε τις θερμότερες των ευχαριστιών μας σε όλους εκείνους που πίστεψαν αυτή την προσπάθεια και στήριξαν την παρουσία της Π.Ο.Α.Σ. στις Βρυξέλλες. Ειδικότερα, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την κα. Μαρία Σπυράκη για την πρόσκληση, το πραγματικό της ενδιαφέρον και τη φιλοξενία, καθώς και τον κ. Λεωνίδα Αντωνακόπουλο, Επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, χωρίς την καθοριστική συμβολή του οποίου, τίποτα από όλα αυτά δεν θα είχε πραγματοποιηθεί.

 

Η Πρόεδρος                                                                                       Ο Γ.Γραμματέας

Νανά Μαυραντζά                                                                                 Ανδρέας Στεργίου

 

Προηγούμενο άρθρο IPA : Συμμετοχή σε παγκόσμιο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου σάλας
Επόμενο άρθρο Ξεκινά η μελέτη για τον δρόμο Φυλακτή – Πετρίλο