Στο Μοναστήρι του Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω οι Δρακοτρυπιανοί


Με πολύ μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η εκδρομή του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Δρακότρυπας “Η Ανάπλαση” στο Μοναστήρι του Αγίου Διονυσίου Εν Ολύμπω στο Λιτόχωρο.

Δύο πούλμαν γεμάτα κόσμο ξεκίνησαν από την Δρακότρυπα στις 7 το πρωί με την συνοδεία του π. Παναγιώτη Καλλιώρα που εκπροσώπησε την Μητρόπολη, για το μέρος όπου αγίασε και έκτισε το μοναστήρι ο συγχωριανός μας Άγιος.

Περίπου στις 10:30 φτάσαμε στον νέο Μοναστήρι στο Λιτόχωρο. Εκεί, μας υποδέχθηκε ο Ηγούμενος της μονής π. Μάξιμος ο οποίος μόλις του ανέφερε ο π. Παναγιώτης ότι είμαστε από το χωριό του Αγίου και μάλιστα ανάμεσά μας βρίσκονται γνήσιοι απόγονοι του, εντυπωσιάστηκε!

Εκ μέρους της Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων προσφέρθηκε μια εικόνα με τους 8 τοπικούς Αγίους, ένα βιβλίο με την ιστορία της Μητροπόλεως καθώς και πλούσιο έντυπο υλικό.

Μετά, όλοι μαζί κατευθυνθήκαμε στο Μουσείο που υπάρχει στο μοναστήρι όπου φυλάσσονται τα λείψανα πολλών Αγίων καθώς και ανεκτίμητης αξίας θρησκευτικά αντικείμενα.

Εκ μέρους του Συλλόγου προσφέρθηκε στην μονή ένα καλάθι με τοπικά προϊόντα της περιοχής ενώ ο ηγούμενος του μοναστηριού μας πρόσφερε πολλά τοπικά προϊόντα, μία εικόνα του Αγίου Διονυσίου Εν Ολύμπω καθώς και σχετικά DVD, έντυπα και ημερολόγια.

Επόμενος προορισμός μας ήταν το παλαιό μοναστήρι και η σπηλιά που ασκήτευσε ο Άγιος, τα οποία βρίσκονται αρκετά πιο ψηλά.

Στην επίσκεψη μας, φωτογραφηθήκαν όλοι οι κάτοικοι του χωριού στον προαύλιο χώρο της Μονής. Πολλοί ήταν αυτοί που επέλεξαν να κατεβούν στο δύσκολο μονοπάτι για την σπηλιά, ανεξαρτήτως ηλικίας και φυσικής κατάστασης.
Η εκδρομή μας είχε ως τελευταία στάση την πόλη του Λιτοχώρου για φαγητό και καφέ.
Ελπίζουμε όλοι οι συγχωριανοί μας να χάρηκαν την εκδρομή, που για πολλούς ήταν όνειρο ετών.

Ευχαριστούμε την Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, τον Μητροπολίτη κ. Κύριλλο και τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο π. Δημήτριο Θεοδωρόπουλο για την συνοδεία του π. Παναγιώτη Καλλιώρα.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου υπόσχεται να συνεχίσει παρόμοιες εκδρομές εφόσον υπάρχει η ίδια θέληση και φυσικά η ηθική αλλά και η οικονομική στήριξη του.

Προηγούμενο άρθρο Πρόταση για σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου για σοβαρά ζητήματα της Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Ημερίδα Τεχνολογίας Σκυροδέματος και Μόνωσης