Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Δρόμου στα Τρίκαλα ο ΠΟΚ


Σε ρυθμούς πρωταθλήματος έτρεξε η ομάδα του Π.Ο.Καρδίτσας καθώς συμμετείχε με 7 αθλητές στο πανελλήνιο πρωτάθλημα δρόμου των κατηγοριών παίδων-εφήβων-κορασίδων και νεανίδων που διεξήχθη στη γειτονική πόλη των Τρικάλων.
     Η αρχή έγινε την Παρασκευή 10 Ιουλίου με την ατομική χρονομέτρηση όλων των κατηγοριών και πρώτη αυτή των κορασίδων με τις αθλήτριες μας να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό και να τερματίζουν η Τσαβαλιά Ζωή στην 13η θέση με χρόνο 27:27΄ και η Μαυρογιάννη Κων/να στην 14η θέση με χρόνο 29:34΄ .Πρωταθλήτρια Ελλάδος η Μπέντα Άννα του σωματείου Γ.Σ.ΔΙΑΓΟΡΑΣ.
Δυστυχώς όμως λόγω έντονων καιρικών φαινομένων(μέχρι και χαλάζι) οι υπόλοιπες κατηγορίες μεταφέρθηκαν για το πρωί του Σαββάτου.
     Η επόμενη μέρα θεωρήθηκε αρκετά δύσκολη για τους παίδες καθώς έπρεπε να αγωνιστούν το πρωί στο χρονόμετρο(14km) και το απόγευμα στο αντοχής(90km).Η κατηγορία των παίδων είχε έντονο ανταγωνιστικό χαρακτήρα με τις συμμετοχές να ξεπερνούν τις 70 και η νίκη να κρίνεται κυριολεκτικά στα δευτερόλεπτα. Οι αθλητές μας Γατής Γεώργιος τερμάτισε 9ος με χρόνο 20:04΄ και Ντανοβασίλης Κων/νος 25ος με χρόνο 20:42΄. Στους Παίδες Πρωταθλητής Ελλάδος ο Χριστάκος Δημήτριος (ΣΠΑΡΤΙΑΤΙΚΟΣ) με χρόνο 18.51. Η συνέχεια στο χρονόμετρο δόθηκε με την κατηγορία των εφήβων (28 km) και κύριο χαρακτηριστικό οι ακραίες ταχύτητες των αθλητών. Ο Κολοκύθας  Θωμάς τερμάτισε 23ος με χρόνο 42:46΄, ο Παγουρτζής Παναγιώτης 27ος με χρόνο 43:11΄και ο Διαμαντής Γεώργιος 36ος με χρόνο 45:40΄.Ο Γιώργος Σταυρακάκης (ΤΑΛΩΣ) με χρόνο 37.55 στέφθηκε Πρωταθλητής Ελλάδος.
   Ευκαιρία για ξεκούραση ήταν οι λίγες ώρες που απόμειναν πριν ξεκινήσει το  αγώνισμα της αντοχής για τις κατηγορίες παίδων,κορασίδων και νεανίδων  και  έτσι λίγο πριν τις 5 το απόγευμα οι αθλητές και αθλήτριες μας βρέθηκαν στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων για την εκκίνηση του αγώνα. Ο αγώνας ήταν άκρως θεαματικός με τους ποδηλάτες μας απο την πρώτη στροφή να βρίσκονται μέσα στο προπορευόμενο γκρουπ και να τερματίζουν  10ος ο Γατής Γεώργιος  με χρόνο 2:31:12΄και 15ος ο Ντανοβασίλης Κων/νος με χρόνο 2:31:12΄. Στους παίδες Πρωταθλητής Ελλάδος ο Μητσούλας Νικόλαος Π.Α.Ο.ΦΟΙΝΙΚΑΣ).
  Τελευταία μέρα του πανελληνίου η Κυριακή 12 Ιουλίου  και το ραντεβού των εφήβων αθλητών μας στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων στις 9 το πρωί για την εκκίνηση.Ο αγώνας οδηγήθηκε από ένα γκρουπ περίπου δέκα αθλητών στους Εφήβους που αποσπάστηκαν και ο αγώνας κρίθηκε στον τερματισμό όπου ο Αιμιλιάνο Βίλα (Π.ΠΥΡΓΟΥ Ποδηλατόδρομος) πήρε βραχία κεφαλή και μαζί την φανέλα του Πρωταθλητή Ελλάδος με χρόνο 3:23:37.Οι αθλητές μας εντυπωσίασαν για ακόμη μια φορά αφήνοντας πολλές υποσχέσεις για το μέλλον.Ο Παγουρτζής Παναγιώτης τερμάτισε 23ος με χρόνο 3:24:56΄, ο Διαμαντής Γεώργιος 25ος με χρόνο 3:26:28΄ και ο Κολοκύθας Θωμάς 33ος με χρόνο 3:40:25.
  Οι αθλητές και αθλήτριες του Π.Ο.Καρδίτσας είχαν την ευκαιρία να ζήσουν την ένταση ενός πανελλήνιου πρωταθλήματος και να μαζέψουν πολύτιμες εμπειρίες που θα τους βοηθήσει να αναπτύξουν το ταλέντο τους στο άθλημα της ποδηλασίας.
Ο Π.Ο.ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ συγχαίρει όλους τους αθλητές του που έλαβαν μέρος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Δρόμου επίσης και τους γονείς των αθλητών για την σημαντική τους στήριξη στον όμιλο και τους εύχεται τα καλύτερα για το μέλλον. 
 Παρακαλούμε για την δημοσίευση του Δελτίου Τύπου .
Ευχαριστούμε εκ’ των προτέρων.
Με εκτίμηση
Ποδηλατικός Όμιλος Καρδίτσας
Προηγούμενο άρθρο Κάλεσμα του Συλλόγου Γυναικών Καρδίτσας στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ
Επόμενο άρθρο Μετάθεση συναυλίας της φλαουτίστριας Isabella Casu στα πλαίσια του 33ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας