Ειδήσεις

Στο πανθεσαλλικό συλλαλητήριο συμμετέχει η Επιτροπή Ειρήνης Καρδίτσας


Η Επιτροπή Ειρήνης Καρδίτσας – μέλος της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη ( ΕΕΔΥΕ ), συμμετέχουμε στο πανθεσαλλικό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα στις 4 Οκτώβρη.

Όλοι στο δρόμο του αγώνα! Να  ορθώσουμε τείχος αντίστασης ενάντια στην  ΕλληνοΑμερικανική Συμφωνία για τις στρατιωτικές βάσεις και τα πυρηνικά, που ετοιμάζεται να υπογράψει και να ενισχύει η κυβέρνηση της ΝΔ, στο πλαίσιο του «Στρατηγικού Διαλόγου» με τις  ΗΠΑ, πατώντας στο έδαφος που έστρωσε η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Να αναπτύξουμε, να κλιμακώσουμε την πάλη μας και να δώσουμε αγωνιστική απάντηση στην επίσκεψη του Αμερικανού Υπουργού των Εξωτερικών των ΗΠΑ Πομπέο που έρχεται στην Αθήνα.

Ούτε γη – Ούτε νερό – Ούτε αέρα στους φονιάδες των λαών.

Η «Συμφωνία  Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας» Ελλάδας-ΗΠΑ, όπως τη λένε, υπογράφηκε το 1990, ανανεώνεται κάθε χρόνο από όλες τις μετέπειτα κυβερνήσεις και σήμερα σχεδιάζεται να γίνει πολυετής και να επεκταθεί.

Η συμφωνία θα περιλαμβάνει τη βάση της Σούδας και τις βάσεις που δημιούργησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.Τις βάσεις: Drones  στη Λάρισα, Ελικοπτέρων στο Στεφανοβίκειο, «ιπτάμενων κατασκόπων» στο Άκτιο, το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, που προορίζεται για τη συγκέντρωση ΕυρωΑτλαντικών στρατευμάτων και τη μετακίνηση τους στα Ρωσικά σύνορα, ενώ είναι γνωστό πως έχει ετοιμαστεί η υποδομή για αποθήκευση πυρηνικών στον Άραξο.

Πρόκειται για ορμητήρια πολέμου του ΑμερικανοΝΑΤΟικού ιμπεριαλισμού.

Οχι στις βασεις και τα πυρηνικα

  • Να καταγγελθεί η Ελληνο-Αμερικάνικη “Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας”.
  • Να κλείσει η βάση της Σούδας και οι άλλες ΑμερικανοΝΑΤΟϊκές στρατιωτικές βάσεις.
  • Καμία συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό.
  • Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ

 

 

Προηγούμενο άρθρο Εξετάσεις για τη λήψη του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας
Επόμενο άρθρο Παράταση ρύθμισης οφειλών στο Δήμο Παλαμά