Στο πλευρό των αρτοποιών του Νομού το Επιμελητήριο Καρδίτσας


Σε συνέχεια  συνάντησης του Προέδρου του Επιμελητηρίου κου Ηλία Αντωνίου με τον Πρόεδρο των Αρτοποιών Ν. Καρδίτσας κο Δημήτρη Πετρινιώτη σχετικά με την παραγωγή ψωμιού από αλυσίδα S/M της πόλης μας, το Επιμελητήριο Καρδίτσας με σκοπό τη διερεύνηση του θέματος  απέστειλε την παρακάτω επιστολή στις αρμόδιες αρχές (Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, Δήμο Καρδίτσας).

«Τον τελευταίο καιρό το Επιμελητήριό μας και εγώ προσωπικά, έχουμε γίνει δέκτες παραπόνων και έντονων διαμαρτυριών από την πλευρά των Αρτοποιών του Νομού, σχετικά με το παραπάνω θέμα.

Είμαστε σίγουροι ότι τόσο στη διαδικασία αδειοδότησης  της συγκεκριμένης δραστηριότητας, όσο και στην ενάσκηση της τόσο εσείς οι ίδιοι , όσο και οι υπηρεσίες που εποπτεύετε , έχετε επιδείξει στο ακέραιο την προσοχή σας για την τήρηση των προϋποθέσεων που ορίζει ο Νόμος.

Θα ήθελα ωστόσο να σας επιστήσω την προσοχή για το γεγονός ότι η συγκεκριμένη αλυσίδα S/MLIDL, έχει προχωρήσει σε διανομή φυλλαδίων με τα οποία διαφημίζει την παραγωγή «φρέσκου» ψωμιού από το κατάστημά της.

Σας παρακαλώ , προς εφησυχασμό των άμεσα ενδιαφερόμενων Αρτοποιών, αλλά και για την ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού να μας ενημερώσετε τι είδους ψωμί θα παρασκευάζεται και θα πωλείται  από το συγκεκριμένο S/M.

Επίσης στην περίπτωση που το παραγόμενο προς πώληση ψωμί δεν τηρεί τις προϋποθέσεις για την κατάταξή του στην κατηγορία του «φρέσκου», να υποχρεωθεί το εν λόγω κατάστημα να ενημερώσει σχετικά το καταναλωτικό κοινό.

Σίγουροι για την άμεση ανταπόκρισή σας , σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων».

 

Προηγούμενο άρθρο Η υποστελέχωση των Δήμων στη συνάντηση Τσιαντή με Μητσοτάκη και Ντινόπουλο
Επόμενο άρθρο Νέος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος ο Τιμόθεος Άνθης