«Στο Στρασβούργο ο Σπύρος Ταλιαδούρος συμμετέχοντας στην Ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνεδρίασης του Συμβουλίου της Ευρώπης»


Στο Στρασβούργο βρίσκεται από το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου, ο Σπύρος Ταλιαδούρος για να συμμετάσχει στις εργασίες της Ολομέλειας της Κοινοβουλευτικής Συνεδρίασης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΣτΕ) που θα διαρκέσουν έως 5 Οκτωβρίου.

 

Ειδικότερα, ο Βουλευτής και π. Υφυπουργός Παιδείας, κ. Σπύρος Ταλιαδούρος, ως μέλος της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Κοινοτικών Υποθέσεων και της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής αποτελεί μέλος της Ελληνικής Αντιπροσωπείας της Ν.Δ. για να συμμετάσχει στις θεσμικές διαδικασίες του Συμβουλίου της Ευρώπης

 

Κατά τη διάρκεια των εργασιών του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΣτΕ) ο κ. Ταλιαδούρος θα συμμετάσχει σε συνεδριάσεις του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, σε κοινές συνεδριάσεις της Επιτροπής Πολιτικών Υποθέσεων και Δημοκρατίας και της Επιτροπής Πολιτισμού, Επιστήμης, Παιδείας και Εκπαίδευσης ενώ στο πλαίσιο των εργασιών της ολομέλειας του ΣτΕ θα λάβει μέρος σε συζητήσεις θεμάτων ελληνικού ενδιαφέροντος όπως των Ανθρώπινων Δικαιωμάτων και της Ισότητας των Φύλων, και ειδικότερα της προώθησης των γυναικών στα κέντρα λήψης αποφάσεων.

Αναφέρουμε ότι το Συμβούλιο της Ευρώπης που εδρεύει στο Στρασβούργο είναι ο παλαιότερος ευρωπαϊκός πολιτικός οργανισμός, ιδρύθηκε το 1949, με στόχο την «επίτευξη στενότερης ενότητας μεταξύ των μελών του, ώστε να διαφυλαχθούν και να προωθηθούν τα κοινά ιδεώδη και οι αρχές και να ευνοηθεί η οικονομική πρόοδός τους».

 

Προηγούμενο άρθρο «Έναρξη μαθημάτων»
Επόμενο άρθρο Θετικές προοπτικές για την καλλιέργεια και επεξεργασία της στέβιας