Στο Στρασβούργο ο Σ. Ταλιαδούρος ως εκπρόσωπος της Βουλής στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου


Στο Στρασβούργο θα μεταβεί την Κυριακή 20 Ιανουαρίου, ο Βουλευτής Καρδίτσας και π. Υφυπουργός Παιδείας, κ. Σπύρος Ταλιαδούρος, για να συμμετάσχει στις εργασίες της Ολομέλειας της Κοινοβουλευτικής Συνεδρίασης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΣτΕ), που θα διαρκέσουν από 20 έως 25 Ιανουαρίου.

 

Ειδικότερα, ο Βουλευτής και π. Υφυπουργός Παιδείας, κ. Σπύρος Ταλιαδούρος, ως μέλος της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Κοινοτικών Υποθέσεων και της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής αποτελεί μέλος της Ελληνικής Αντιπροσωπείας της Ν.Δ. για να συμμετάσχει στις θεσμικές διαδικασίες του Συμβουλίου της Ευρώπης

 

Κατά τη διάρκεια των εργασιών της ολομέλειας του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΣτΕ) ο κ. Ταλιαδούρος θα λάβει μέρος σε συζητήσεις θεμάτων όπως οι δραστηριότητες της Ευρωπαϊκής Τράπεζας για την ανοικοδόμηση και την ανάπτυξη, η εξασφάλιση της εφαρμοσιμότητας του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου στο Στρασβούργο, και οι δομικές ελλείψεις στα κράτη μέλη όπως επίσης και οι τρόποι αντιμετώπισης της διακίνησης οργάνων, ιστών και κυττάρων ανθρώπινων οργανισμών μέσω μιας σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Επίσης θα συζητηθούν θέματα όπως η ανεξαρτησία του Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στην Ευρώπη και θέματα ισότητας φύλλων όπως η ισορροπία μεταξύ προσωπικής και εργασιακής ζωής και κοινές υποχρεώσεις.

Προηγούμενο άρθρο Νίκος Μιχαλάκης: Η Τύχη της Λίστας Λαγκάρντ δείχνει τη διασύνδεση εξουσίας και Μεγάλου Κεφαλαίου
Επόμενο άρθρο Απάντηση ΥΦΥΠΕΞ Κ.Τσιάρα σε επίκαιρη ερώτηση της Χρυσής Αυγής