Στο ΤΕΙ Ξύλου ο Δήμαρχος Σοφάδων


 Το Τμήμα Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου της Καρδίτσας επισκέφτηκε την Πέμπτη 24 Νοε. 2011 ο Δήμαρχος Σοφάδων κ. Μπάμπης Παπαδόπουλος. Έγινε ξενάγηση του κ. Δημάρχου και ενημέρωση για το Τμήμα και το πρόγραμμα σπουδών του, από τον Καθ. Γιώργο Μαντάνη. Ακολούθησε σύσκεψη για θέματα κοινού ενδιαφέροντος και διερεύνησης προοπτικών ευρύτερης συνεργασίας.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν ο Προϊστάμενος κ. Γιώργος Νταλός, οι καθηγητές Γ. Μαντάνης και Μιχάλης Σκαρβέλης και ο επιστημονικός συνεργάτης του Τμήματος Δρ. Δημήτρης Τσίποτας, τεχνολόγος συντήρησης έργων τέχνης· συζητήθηκαν πολλά θέματα, τεχνικής φύσης, στα οποία το Τμήμα ΤΕΙ θα μπορούσε με τους εξειδικευμένους επιστήμονες του να υποστηρίξει τον Δήμο Σοφάδων.

 

 

Φωτ. από τη σύσκεψη στο Τμήμα ΤΕΙ Ξύλου και Επίπλου της 24-11-2011

Αποφασίστηκε το Τμήμα να παρέχει βοήθεια και υποστήριξη σε δράσεις του Δήμου, όπως τις εισηγήθηκαν οι καθηγητές και που αφορούν: α) σύνταξη και υποστήριξη μελέτης για τη δράση ΕΣΠΑ «Προβολή τοπίων και μνημείων φυσικής κληρονομιάς», στην οποία ο Δρ. Τσίποτας θα συντονίσει και θα εισηγηθεί διά της Επιτροπής Ερευνών του ΤΕΙ Λάρισας. Η δράση αφορά έργο συντήρησης και αποκατάστασης σε ξυλόγλυπτα, τέμπλα, εικόνες κ.α. στη Ρεντίνα κ.α. β) διερεύνηση και προοπτικές υποστήριξης σε θέματα νέων αγροτών του Δήμου (ξυλοκατασκευές, αγροτικές κατασκευές, θέματα μάρκετινγκ προϊόντων κ.α.), γ) συζήτηση επί θεμάτων εξοικονόμησης ενέργειας κτιρίων κ.α. διαμέσου τεχνολογιών καύσης pellets ξύλου και συσσωμάτων από αγροτικά υπολείμματα, δ) συνεργασία και προοπτικές επί μελετών ανάπλασης δημοτικών χώρων και πάρκων ή δασών με ξυλοκατασκευές, ξύλινες παιδικές χαρές κ.α.  Η σύσκεψη ήταν πολύ εποικοδομητική και επωφελής, και διεξήχθη σε άριστο κλίμα.

Τέλος, συμφωνήθηκε να αποσταλούν στο Δήμο Σοφάδων -αρχικά- γραπτές εισηγήσεις από το ΤΕΙ επί της πρώτης δράσης και να συνεχιστεί η συνεργασία με προγραμματισμό επί υλοποίησης, μετά από νέα μελλοντική σύσκεψη στο Δήμο Σοφάδων τις επόμενες βδομάδες.

Προηγούμενο άρθρο Να μην υπογράψει κανείς εκ των υστέρων εξουσιοδότηση - Ζητά την παρέμβαση εισαγγελέα να ερευνήσει την υπόθεση
Επόμενο άρθρο Πρόγραμμα Εορτασμού της επετείου της Εθνικής Αντίστασης