Ειδήσεις

Στο 48ο Διεθνές Ράλλυ Ιστορικών Αυτοκινήτων ο Αντιπεριφερειάρχης


Στο 48ο Διεθνές Ράλλυ Ιστορικών Αυτοκινήτων στη Λίμνη Πλαστήρα παρευρέθηκε το Σάββατο 28/9  ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Κωνσταντίνος Νούσιος.

Ο κ. Νούσιος παρακολούθησε από κοντά τη διοργάνωση, η οποία φιλοξένησε τα καλύτερα πληρώματα κλασικών αγωνιστικών αυτοκινήτων από όλη την Ευρώπη και ήταν παρών στο Μεσενικόλα, όπου έγινε και ο τερματισμός του αγώνα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης εξήρε την προσπάθεια των διοργανωτών και των Φίλων του Παλαιού Αυτοκινήτου ( ΦΙΛ.Π.Α.)  για την αρτιότητα της εκδήλωσης, υπογραμμίζοντας ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Π.Ε. Καρδίτσας είναι αρωγός σε αγώνες που αποπνέουν έναν αέρα ρομαντισμού και νοσταλγίας.  Πρόσθεσε δε, ότι  καθιστά  την περιοχή μας πόλο έλξης, όχι μόνο για το γεωγραφικό της πλούτο αλλά και μέσω των δράσεων που υλοποιούνται.

Σε σχετική του δήλωση ο κ. Νούσιος επισήμανε:

«Το 48ο Διεθνές Ράλλυ Ιστορικών Αυτοκινήτων περνά στην ιστορία ως μία συναρπαστική διοργάνωση με  μοντέλα των αυτοκινήτων που σήμερα χαρακτηρίζουμε ιστορικά ή θρυλικά και η γοητεία που ασκούν σε όλους μας θα είναι πάντα πολύ έντονη.

Η Λίμνη Πλαστήρα ενδείκνυται για τις φυσικές της ομορφιές και μέσω τέτοιων διοργανώσεων αναδύεται η ποικιλομορφία της, προσφέροντας μοναδικές διαδρομές τόσο στους οδηγούς αλλά και κυρίως στους θεατές λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Το ιδιαίτερης αισθητικής θέαμα που γεφυρώνει το κλασσικό με το σύγχρονο μας χάρισε έναν μοναδικό αγώνα με κύρος και ο οποίος αξιολογήθηκε με υψηλή βαθμολογία από τον Διεθνή παρατηρητή της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ιστορικού Αυτοκινήτου κ. J.J. Coleman.

Ο νομός μας για άλλη μία φορά βρέθηκε στο επίκεντρο με μία εκδήλωση που τονώνει τον αθλητικό τουρισμό, ανοίγει νέους ορίζοντες και προσκαλώ επίσημα τους διοργανωτές να φιλοξενήσουν στη Λίμνη Πλαστήρα και τον επετειακό -50ό- αγώνα Ράλλυ, με τη δέσμευση ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Π.Ε. Καρδίτσας θα είναι συμπαραστάτες τους.

Προηγούμενο άρθρο Σεμινάριο ΣΘΕΒ: Φορολογικές αλλαγές
Επόμενο άρθρο Πανελλήνια πορεία ενάντια των αιολικών στα Άγραφα