Στο 8ο Συνέδριο του Δικτύου Υγιών Πόλεων ο Δήμαρχος Σοφάδων


Στην Αλεξανδρούπολη μετέβη στις 6 και 7 Ιουλίου ο Δήμαρχος Σοφάδων Μπάμπης Παπαδόπουλος ο οποίος συμμετείχε τόσο στην ετήσια Γενική Συνέλευση του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων και Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ) όσο και στις εργασίες του 8ου Πανελληνίου Συνεδρίου που διοργάνωσε το εν λόγω δίκτυο.

Ο Δ. Σοφάδων είναι ένας από τους 9 δήμους της Θεσσαλίας και ένας από τους 135 δήμους όλης της χώρας που είναι μέλη του Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων το οποίο έχει ως σκοπό του την πρόληψη νοσημάτων, την προαγωγή υγείας, τον προσυμπτωματικό έλεγχο πληθυσμιακών ομάδων υψηλού κινδύνου καθώς και την προώθηση ολοκληρωμένων πολιτικών και δράσεων στον τομέα της Δημόσιας Υγείας. Δραστηριοποιείται στους τομείς της Υγειονομικής Ενημέρωσης, της Προστασίας του Περιβάλλοντος και της Προληπτικής Ιατρικής.

Το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων είναι πιστοποιημένο από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ.) και προέκυψε από τη συνένωση τριών παρεμφερών διαδημοτικών δικτύων.

Στη Γενική Συνέλευση των μελών, όπου εγκρίθηκε ο απολογισμός της διοίκησης, αλλά κυρίως στις εργασίες του 8ου Συνεδρίου αναπτύχθηκαν και αναλύθηκαν οι προτεραιότητες, οι στόχοι, οι πολιτικές, και οι μηχανισμοί υλοποίησης τους. Παρουσιάστηκαν επίσης διάφορα προγράμματα ενημέρωσης ή προληπτικής ιατρικής που εφαρμόστηκαν την προηγούμενη χρονιά αλλά και ορισμένες καλές πρακτικές που πραγματοποιούν διάφοροι δήμοι-μέλη του δικτύου.

Ο κ. Παπαδόπουλος δήλωσε ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα του συνεδρίου και τις εμπειρίες που απέκτησε μέσα από τις συζητήσεις για τις πρακτικές άλλων δήμων. Ανέφερε μάλιστα χαρακτηριστικά ότι “οι δράσεις του δικτύου δεν μπορούν ασφαλώς να υποκαταστήσουν τους βασικούς φορείς παροχής ιατρικών υπηρεσιών. Μπορούν όμως να καλύψουν ως ένα βαθμό τα μεγάλα κενά που παρατηρούνται, έντονα πλέον, στον τομέα της Δημόσιας Υγείας και να βοηθήσουν τον πληθυσμό  της επαρχίας που όλο και πιο αραιά βλέπει τους αγροτικούς γιατρούς να επισκέπτονται τα χωριά τους.

Εξετάζουμε όλες τις πιθανές περιπτώσεις και τις δυνατότητες εφαρμογής στο Δ. Σοφάδων κάποιων προγραμμάτων που υλοποιεί το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων. Αυτό το σκοπό θα έχει και η συνάντηση που έχουμε ήδη δρομολογήσει για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα με το δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Πατούλη καθώς και το Διευθυντή του δικτύου κ. Παπασπυρόπουλο”.

Προηγούμενο άρθρο 5η Πανθεσσαλική συνάντηση 4Χ4
Επόμενο άρθρο Μεγάλη βραδιά ρεσιτάλ βιολιού με τον διάσημο σέρβο βιολιστή igor aleksic