Ειδήσεις

Στο 80-85% η πληρότητα στα ορεινά του Νομού


Μεταξύ 80 έως 85% κυμαίνεται – μέχρι στιγμής τουλάχιστον – η πληρότητα για το τριήμερο των Χριστουγέννων στην περιοχή της λίμνης Νικολάου Πλαστήρα.

Τα ποσοστά αυτά είναι μεν αρκετά ικανοποιητικά για την εποχή που διανύουμε, ωστόσο οι ξενοδόχοι ευελπιστούν πλέον στις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής ώστε να υπάρχει απόλυτη πληρότητα και έτσι να μπορέσουν να δουλέψουν όλοι όσοι δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Η οικονομική κρίση έχει κάνει τα πράγματα πολύ δύσκολα και για τον δικό τους κλάδο, με αποτέλεσμα τα ελάχιστα αυτά εορταστικά τριήμερα που υπάρχουν μέσα στη χρονιά, όπως το συγκεκριμένο, να αποτελούν πραγματικά σανίδα σωτηρίας.

Όπως μας δηλώνει  ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων περιοχής Λίμνης Πλαστήρα κ. Γιάννης Βασιλάκος οι τιμές είναι πολύ λογικές και γίνεται μία πραγματικά μεγάλη προσπάθεια από όλους να είναι όσο πιο συγκρατημένες και προσιτές γίνεται προκειμένου να προσελκύσουν τον επισκέπτη. «Οι τιμές είναι πολύ καλές, οι μονάδες και τα καταλύματα είναι επίσης πολύ καλά και ο κόσμος που θα έρθει για να περάσει τα Χριστούγεννα στην περιοχή μας θα απολαύσει ένα υπέροχο τοπίο» σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Βασιλάκος.

Όσο για το επόμενο Σαββατοκύριακο της Πρωτοχρονιάς, η πληρότητα που καταγράφεται αυτή τη στιγμή είναι της τάξης του 65-70%. Σε αυτή την περίπτωση μιλάμε για διήμερο, οπότε είναι πιο δύσκολο – για τους περισσότερους τουλάχιστον – να προγραμματίσουν μια απόδραση με αποτέλεσμα όλες οι ελπίδες των ξενοδόχων να εναποτίθενται στο τριήμερο των Χριστουγέννων και χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι δεν προσπαθούν να προσελκύσουν κόσμο και για την Πρωτοχρονιά ή και για αργότερα για την εορτή των Θεοφανείων.

Σε κάθε περίπτωση, η περιοχή της λίμνης Πλαστήρα και συνολικά ο ορεινός όγκος της Καρδίτσας είναι μαγευτικά αυτή την εποχή και όλοι όσοι θα επιλέξουν για να περάσουν αυτές τις ημέρες θα αποζημιωθούν από τις υπέροχες φυσικές ομορφιές και το πλήθος των δραστηριοτήτων που προσφέρουν για μικρούς και μεγάλους.

 

Προηγούμενο άρθρο Ευχές Κώστα Τσιάρα για τα Χριστούγεννα
Επόμενο άρθρο Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος στην γιορτή των κατηχητικών του Ι.N.των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης