Στ. Αναστασόπουλος: Με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα λέμε ΟΧΙ στην υποταγή!


Eπί πέντε χρόνια επιβλήθηκε στην χώρα μας, με ευθύνη των Γ. Παπανδρέου (που έφερε το ΔΝΤ στην Ευρώπη), Παπαδήμου, Σαμαρά και Βενιζέλου, μια στυγνή πολιτική ύφεσης, λιτότητας και εξαθλίωσης του ελληνικού λαού.

Στις 25 Γενάρη του 2015 ο λαός, με μια ιστορική του απόφαση, αποφάσισε να γυρίσει σελίδα. Έδωσε εντολή στον ΣΥΡΙΖΑ να διαπραγματευθεί σκληρά, μαζί με τους ΑΝ.ΕΛ, με τους εταίρους διατηρώντας την Ελλάδα στην ευρωζώνη όπως ακριβώς περιγραφόταν στο πρόγραμμα της ΔΕΘ και στις προεκλογικές του εξαγγελίες. Προκειμένου να ανακτήσει η Ελλάδα την εθνική της κυριαρχία, τη δημοκρατία και την αξιοπρέπεια των πολιτών της.

Όλους αυτούς τους 5 μήνες της διαπραγμάτευσης, μέσα από εκβιασμούς, τελεσίγραφα, αποτυχημένες απόπειρες ταπείνωσης και εξευτελισμού του πρωθυπουργού, κυβερνητικών στελεχών, της κυβέρνησης και του ελληνικού λαού οι θεσμοί κατέστησαν σαφές ότι δεν δέχονται – έτσι εύκολα τουλάχιστον – την εφαρμογή μιας άλλης φιλολαϊκής και αλληλέγγυας πολιτικής ανόρθωσης του κοινωνικού κράτους στην καθημαγμένη μας χώρα.

Την τελευταία εβδομάδα στις Βρυξέλλες φάνηκε καθαρά ότι οι δανειστές δεν ενδιαφέρονταν για συμφωνία αλλά για πτώση της ελληνικής κυβέρνησης σε συνεργασία με ντόπιους πρόθυμους της μνημονιακής αντιπολίτευσης. Ενδεικτικά μόνο καταγράφουμε ότι σε τρεις ημέρες οι αξιώσεις των δανειστών αυξήθηκαν κατά 3 δισ. και στη συνέχεια κατά 4,5 δις Ευρώ. Αξιώσεις που θα ανάγκαζαν την κυβέρνηση, σύμφωνα με τα σχέδιά τους, είτε να υποταχθεί και να ταπεινωθεί είτε να παραιτηθεί. Τα σχέδιά τους όμως έπεσαν στο κενό.

 

Οι κ. Σαμαράς και Θεοδωράκης που φωναχτά ονειρεύτηκαν ανατροπή της εκλεγμένης κυβέρνησης, του Πρωθυπουργού και το στήσιμο ενός άλλου κυβερνητικού σχήματος βολικού στις ορέξεις των πιστωτών, όλο αυτόν τον καιρό, δεν βρήκαν μια κουβέντα να πουν για τη στάση των πιστωτών. Μια (1) κουβέντα! Η επίθεσή τους έχει στραφεί αποκλειστικά και μόνο στην κυβέρνηση. Ιστορικά θλιβερή η στάση τους και θα τους ξανακρίνει ο λαός.

Η κατάσταση αυτή δεν άφησε στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση άλλη επιλογή παρά να απευθυνθεί στο λαό για τη πρόταση που έχουν θέσει ως τελεσίγραφο οι εταίροι. Και αυτό έκανε.

Είμαστε βέβαιοι ότι το ΟΧΙ στο Δημοψήφισμα θα είναι μαζικό και θα αναπτερώσει το ηθικό του λαού που επιμένει με ψηλά το κεφάλι στη μάχη που δίνουμε με τους τροικανούς!

 

Τι σημαίνει το ΟΧΙ:

  1. Σημαίνει ότι απορρίπτουμε τα τελεσίγραφα των δανειστών που θέλουν να συνδέσουν το μέλλον της Ευρώπης με τα μνημόνια, τη λιτότητα και τις αντιδημοκρατικές εκτροπές.
  2. Απορρίπτουμε τα τελεσίγραφα των δανειστών που θέλουν τον λαό της Ελλάδας να συνεχίσει να είναι το πειραματόζωο.
  3. Στηρίζουμε την υλοποίηση του προγράμματος της κυβέρνησης, αυτού που ψηφίσαμε στις 25 του Γενάρη.

Με αυτό τον τρόπο, παίρνουμε τη ζωή μας στα χέρια μας. Συμμετέχουμε στην διαπραγμάτευση, συμμετέχουμε στην ανόρθωση του τόπου μας.

Mε ψυχραιμία και αποφασιστικότητα ο λαός μας θα κλείσει τα αυτιά του στις τρομοκρατικές σειρήνες και στις προβοκατόρικες κραυγές και θα νικήσει ξανά. ‘

Με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα!

Προηγούμενο άρθρο Συνελήφθη 41χρονος να κυκλοφορεί με σπρέι πιπεριού στην Καρδίτσα
Επόμενο άρθρο Να πούμε ένα ηχηρό ΟΧΙ στον αυταρχισμό της λιτότητας