Ειδήσεις

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας-διεκδίκησης της ΕΛΜΕ


Η ΕΛΜΕ Καρδίτσας στα πλαίσια των αποφάσεων της Συνέλευσης των Προέδρων προγραμμάτισε συγκέντρωση διαμαρτυρίας- διεκδίκησης των παρακάτω:

  1. Πραγματοποίηση μαζικών μόνιμων διορισμών για την κάλυψη των σύγχρονων μορφωτικών αναγκών των μαθητών.
  2. Επαναφορά των επαναληπτικών εξετάσεων στις πανελλαδικές των ΓΕΛ και καθιέρωση αυτών και στα ΕΠΑΛ.
  3. Καμία ανακατανομή στις αναθέσεις και καμία υποχρεωτική μετακίνηση εκπαιδευτικών των ΕΠΑΛ στα μέσα της χρονιάς.

Οι εκπαιδευτικοί και το δημόσιο σχολείο βρίσκονται εν μέσω μιας συντονισμένης, σχεδιασμένης και άκρως αντιδραστικής αντί- μεταρρύθμισης σε πλήρη αντιδιαστολή τόσο με τις θέσεις και προτάσεις του εκπαιδευτικού κινήματος, όσο και με τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας, τις ανάγκες της κοινωνίας και της χώρας.

Είναι αναγκαίο περισσότερο από ποτέ να αναπτυχθεί ένα ρωμαλέο πανεκπαιδευτικό κίνημα, που θα αναχαιτίσει την μεγαλύτερη ανατροπή των εκπαιδευτικών κατακτήσεων δεκαετιών που επιχειρείται. Να απαιτήσει και να επιβάλλει την ολόπλευρη ποιοτική, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν μόρφωση όλων των παιδιών, μαζί με την ουσιαστική καταξίωση και αναβάθμιση των εκπαιδευτικών της χώρας.

Ενημερώνουμε του συναδέλφους ότι στη συνέλευση προέδρων αποφασίστηκε η συνδικαλιστική κάλυψη από την ΟΛΜΕ, όλων όσων αρνηθούν τη συμμετοχή τους στις δραστηριότητες που θα λάβουν χώρα στα Γυμνάσια, κατά τη διάρκεια της θεματικής εβδομάδας.

Καλούμε τους καθηγητές του Νομού μας σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας- διεκδίκησης στα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης την Πέμπτη 23-02-2017 και ώρα 13:00, προκειμένου να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας για αυτά που επιχειρούνται στα πλαίσια μιας μνημονιακής πολιτικής, που εφαρμόζεται τα τελευταία επτά χρόνια και όπως διαφαίνεται θα συνεχιστεί και στα επόμενα.

 

Για το Δ. Σ. της ΕΛΜΕ Καρδίτσας

 

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                 Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ                                   ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΣΤΑΘΗΣ

Προηγούμενο άρθρο Υποβολή Αίτησης – Δήλωσης για συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις
Επόμενο άρθρο Ετήσια εκδήλωση συλλόγου εργαζομένων νοσοκομείου Καρδίτσας