Συγκινητική αποκαθήλωση στην Ι.Μ. Κορώνης


«Ο ευσχήμων Ιωσήφ από του ξύλου καθελών το άχραντόν σου Σώμα», έψαλλαν γλυκά και κατανυκτικά οι πατέρες της Ιεράς Μονής Παναγίας Κορώνης Καρδίτσης, στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, εκεί όπου το μεσημέρι της Μ. Παρασκευής τελέστηκε η ακολουθία του Εσπερινού καθώς και η αναπαράσταση της Αποκαθήλωσης παρουσία πλήθους πιστών σκορπώντας ρίγη συγκίνησης.

Της ακολουθίας προεξήρχε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αρχιμανδρίτης Μεθόδιος Κολοβός, πλαισιούμενος από τον αδελφό της Μονής Αρχιμανδρίτη π. Κύριλλο Κουκόσια καθώς και από τους υπόλοιπους πατέρες.

Πρόκειται για την αναπαράσταση της Αποκαθηλώσεως η οποία τελείται κάθε χρόνο νωρίς το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής σε αντίθεση με τους ενοριακούς ναούς όπου λαμβάνει χώρα το πρωί.

Αμέσως μετά το δοξαστικό των στιχηρών του Εσπερινού σχηματίστηκε πομπή η οποία διερχόμενη από τους χώρους της Μονής κατέληξε στην πίσω πλευρά εκεί όπου υπάρχει ο Σταυρός του Κυρίου Ιησού Χριστού και εκεί έγινε η αναπαράσταση της Αποκαθήλωσης όπου εν συνεχεία ο π. Κύριλλος παρέλαβε το Σώμα του Ιησού και το εναπέθεσε εντός του οστεοφυλακίου της μονής.

Ακολούθως η πομπή επανήλθε στο καθολικό όπου τοποθετήθηκε ο Επιτάφιος, απλός, λιτός και στολισμένος με άνθη όπως προστάζει το μοναστηριακό τυπικό και τέλος ο Καθηγούμενος π. Μεθόδιος έκανε την απόλυση.

romfea.gr

Προηγούμενο άρθρο Περιφορά του Επιτάφιου στο Φανάρι
Επόμενο άρθρο Μεγάλο Σάββατο: Η ελευθερία από το θάνατο