Συγκροτούμε κοινό μέτωπο απέναντι στις προκλήσεις των συγκυριών


Το τελευταίο διάστημα, η χώρα μας καλείται να αντιμετωπίσει τους κλυδωνισμούς που υφίσταται, λόγω της παγκόσμιας οικονομικής καταιγίδας. Οι επιπτώσεις της κρίσης, πιέζουν σοβαρά την οικονομία μας, την ανάπτυξη την απασχόληση, επιβαρύνουν όλους μας και απειλούν το βιοτικό μας επίπεδο.

  Σ’ αυτή τη χρονική στιγμή ένα τραγικό συμβάν, που όλους μας συγκλόνισε και όλοι το καταδικάσαμε, στοίχισε το θάνατο σ’ ένα παιδί. Κάποιοι όμως, εχθροί της κοινωνικής ειρήνης, της καθημερινής ζωής και της Δημοκρατίας, το εκμεταλλεύτηκαν και κατέφυγαν, σε βιαιότητες μεγάλης έντασης και έκτασης, σε βανδαλισμούς και λεηλασίες πρωτοφανείς για τα Ελληνικά δεδομένα, που πλήγωσαν οικονομικά ανυποψίαστους πολίτες αλλά και την εικόνα της πατρίδας μας παγκοσμίως.

  Έγινε δε προσπάθεια, να συνδέσουν όλες αυτές τις καταστροφές με τη νεολαία μας, κάτι εντελώς αδιανόητο και άκρως παραπλανητικό. Όπως όλο αυτό το διάστημα που υποδαυλίζουν μια άναρχη κατάσταση, «ποντάροντας» στις ανασφάλειες, στις αγωνίες αλλά και τον ενθουσιασμό ανηλίκων μαθητών, ώστε να παραμένουν τα σχολεία υπό κατάληψη και να χρεώνονται όλοι με συμπεριφορές, που σε καμία περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν την πλειονότητα των παιδιών μας.

  Παράλληλα, μεθοδευμένα επεδίωξαν, να αμαυρώσουν την εικόνα των Σωμάτων Ασφαλείας και να διαταραχθεί η σχέση εμπιστοσύνης, μεταξύ πολιτών και αστυνομικών. Λες και μπορεί να ξεχαστεί η προσφορά τους και ο φόρος αίματος που κατά καιρούς πληρώνουν, την ώρα του καθήκοντος, όταν πασχίζουν για τη δική μας ασφάλεια. 

  Τις τελευταίες ημέρες παρακολουθούμε, την συνεχιζόμενη και πρωτοφανή σε ένταση Τουρκική προκλητικότητα, που έχει ως αποτέλεσμα, να θέτει σε κίνδυνο τις σχέσεις καλής γειτονίας των δύο Χωρών και να απειλείται η ησυχία και η ειρήνη στον τόπο μας.

  Διερχόμαστε δηλαδή μια περίοδο, που πρέπει ως χώρα να αντιμετωπίσουμε ζητήματα σοβαρά και πολυμέτωπα, που μας αγγίζουν και μας επηρεάζουν όλους.  

  Ζητήματα εθνικά, οικονομικά και κοινωνικά.

  Η ιστορία που έχουμε διαγράψει ως λαός, μας αποδεικνύει ότι, στα προβλήματα που κατά καιρούς διαχειριστήκαμε, ο βασικότερος παράγοντας για τη λύση τους ήταν η ενότητα και η ομοψυχία 

  Έτσι και τώρα, για να ανατραπούν, οι σημερινές συνθήκες, επιβάλλεται να κυριαρχήσουν, η σοβαρότητα, η κοινή προσπάθεια και όλα όσα έχουν σαν πρώτο συνθετικό το συν -συνοχή-συνεργασία-συνεννόηση-συνδρομή-.

  Η Κυβέρνηση, το μείζον Εθνικό θέμα, όπως και όλα τα προηγούμενα, το χειρίζεται με τον καλύτερο τρόπο, με τεταμένη προσοχή, απόλυτη ψυχραιμία και πλήρη ετοιμότητα.  

  Η Κυβέρνηση, έκανε και κάνει ότι μπορεί, για να αποτρέψει στο μέγιστο βαθμό τις επιπτώσεις της οικονομικής θύελλας. Ο Κώστας Καραμανλής πήρε και δεσμεύτηκε, ότι θα συνεχίσει να παίρνει, κάθε εφικτό μέτρο για τη στήριξη των οικονομικά ασθενέστερων. Προσπαθεί να πετύχει μια πιο δίκαιη ανάπτυξη, ώστε να επωφελούνται όλοι οι Έλληνες ισότημα. Να περιοριστεί το χάσμα μεταξύ των ισχυρών και των αδυνάτων. Έχει βάλει ως απώτερο στόχο της πολιτικής του, την ανθρωποκεντρική ανάπτυξη, την κοινωνική και συλλογική πρόοδο. Πολεμά τις αρνητικές πρακτικές και ζητά απ’ όλους να συγκροτήσουμε ένα ισχυρό μέτωπο, απέναντι σε φαινόμενα αισχροκέρδειας, νοθείας  και απάτης. Καταδικάζει με καθαρό λόγο, τη βία, τη σκοπιμότητα, τη διαφθορά και τη συγκάλυψη.

  Ζήτησε δε απ’ όλα τα κόμματα της Αντιπολίτευσης, να συμβάλλουν στο μερίδιο που τους αναλογεί, ώστε να επιτευχθούν οι δύσκολοι αυτοί στόχοι και να κερδιθούν οι προκλήσεις των συγκυριών, προς όφελος της πατρίδας μας.

  Έκπληκτοι όμως, όλοι διαπιστώνουμε, ότι αντί, τις στάσεις ευθύνης και χρέους που έπρεπε να δείξουν οι υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις, να προσπαθούν να αποκομίσουν μικροκομματικά οφέλη.

  Καταφεύγουν σ’ έναν απίστευτο λαϊκισμό και βλέπουμε την Αξιωματική Αντιπολίτευση και τον αρχηγό της, να δημαγωγεί ασύστολα και να καταφεύγει σε πλειοδοσία υποσχέσεων, γνωρίζοντας μάλιστα ότι είναι ανέφικτες. Ο κ.Παπανδρέου, αμήχανος και αφοριστικός, εξαντλείται σε επιθετικούς προσδιορισμούς, σε γενικολογίες και αθεμελίωτες εξαγγελίες.

  Τα στελέχη του, με προφορικά και γραπτά κείμενα, φτάνουν στα όρια της καταστροφολογίας και εκπέμπουν ανεύθυνα μηνύματα, μια «γραμμή» στην οποία κατά κανόνα «συμπίπτουν» και τα περισσότερα ΜΜΕ.

  Διαμορφώνουν και παρουσιάζουν μια εικονική πραγματικότητα, που ξεπερνά τα όρια της ισοπέδωσης και αδικεί κατάφορα, το πραγματικό έργο της Κυβέρνησης.    Νομίζουν ότι, με το να υψώνουν υποκριτικές φωνές και να χύνουν κροκοδείλια δάκρυα θα σβήσουν από τη μνήμη του Ελληνικού λαού, το παρελθόν και αυτό που απερίφραστα και θαρραλέα, ομολόγησε ο Θ.Πάγκαλος στη συνεδρίαση του πολιτικού συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, στις 24-08-2006, ότι «από το 2000 και μετά διαλύσαμε τη χώρα».

  Αφήνουμε λοιπόν την Αντιπολίτευση, να πλέει σε πελάγη υποκρισίας, αντιφάσεων και ξεπερασμένου λαϊκισμού. Εμείς, στεκόμαστε στο ύψος των περιστάσεων και κοιτάμε μόνο μπροστά.

  Τα προβλήματα είναι ίδια για όλους και έτσι ακριβώς όλοι μαζί θα τα αντιμετωπίσουμε. Βγάζοντας στην επιφάνεια τον καλύτερο εαυτό μας, ανεξάρτητα από ιδεολογικές διαφορές και πολιτικές προσεγγίσεις. Με ψυχραιμία, αποφασιστικότητα και θάρρος, με εμπιστοσύνη στον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση, με πείσμα και  αισιοδοξία, θα ανοίξουμε το δρόμο που θα εξασφαλίσει την ειρήνη, θα μας βγάλει από το οικονομικό αδιέξοδο, θα φέρει  την πρόοδο, την ηθική και τις αξίες στην κοινωνία.

ΑΣΗΜΙΝΑ ΣΚΟΝΔΡΑ

ΝΟΜ/ΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

               &

ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΣ Ν.Δ.                                     

Προηγούμενο άρθρο Η ΤΕΔΚ έκοψε την πίτα της
Επόμενο άρθρο Οφειλές Δημοσίου στην Νομαρχία από συντήρηση οδικού δικτύου