Συγχαρητήρια από το ΤΕΙ Καρδίτσας στον Δημήτρη Απ. Ρήτα στο θέατρο και τους συνεργάτες του


Το ΤΕΙ Καρδίτσας απέστειλε στον Δημήτρη Απ. Ρήτα το ακόλουθο έγγραφο:

«Αξιότιμε κ. Δημήτρη Ρήτα,

το Τμήμα και οι καθηγητές του Τμήματος Σχεδιασμού και Τεχνολογίες Ξύλου και Επίπλου ευχαριστούν εσάς, το Δ.Σ. του Θεάτρου και όλους τους συνεργάτες σας για τη, δωρεάν, θεατρική παράσταση που πρόσφατα πραγματοποιήσατε για τους φοιτητές του ΤΕΙ-Παρ/τος Καρδίτσας, στο Αμφιθέατρο του Τμήματός μας, παρουσιάζοντας την επίκαιρη σατιρική κωμωδία σας «Του χωριού το Κοινοβούλιο», σε σκηνοθεσία δική σας και μουσική και τραγούδια του συνθέτη Χρήστου Νικολόπουλου. Μεταφέροντας και τις άριστες εντυπώσεις των καθηγητών και των φοιτητών μας, σας συγχαίρουμε θερμά, για την μεγάλη επιτυχία της παράστασης που άρεσε πολύ σε όλους μας, σκόρπισε πολύ γέλιο και χειροκροτήθηκε για το πρωτότυπο και ευρηματικό θεατρικό σας κείμενο, την καλή σας σκηνοθεσία, το θαυμάσιο παίξιμο των ταλαντούων ηθοποιών του Θεάτρου, τα λιτά και όμορφα σκηνικά και την εξαίσια μουσική. Ήταν μία άρτια παράσταση, από κάθε άποψη. Μπράβο σας! Επίσης, επειδή και άλλες φορές πραγματοποιήσατε, αφιλοκερδώς, εντυπωσιακές παραστάσεις για τους φοιτητές του ΤΕΙ, και βοηθήσατε στο ανέβασμα θεατρικών παραστάσεων από τους φοιτητές μας, προσφέροντας και πάλι δωρεάν τις γνώσεις σας και όλη την υποδομή του Θεάτρου σας (κοστούμια, μικροφωνική, φωτιστικά, κλπ), σας συγχαίρουμε θερμά γι’ αυτές τις πολύ αξιέπαινες πρωτοβουλίες σας και για τη μεγάλη ευαισθησία σας για την σπουδάζουσα νεολαία μας.

Με τιμή και μεγάλη εκτίμηση  Ο Πρόεδρος του Τμήματος Γεώργιος Ι. Μαντάνης»

Υπενθυμίζεται ότι ο Δημήτρης Ρήτας με το Περ. Θέατρο Καρδίτσας έδωσε, δωρεάν, εκατοντάδες παραστάσεις σε Σχολεία  όλων των βαθμίδων, Σχολεία με παιδιά με ειδικές ανάγκες, φυλακές, νοσοκομεία, ΚΑΠΗ, Γηροκομεία, πλημμυροπαθείς, σεισμοπαθείς, για φιλανθρωπικούς σκοπούς, κλπ. Γι’ αυτό, το Υπουργείο Παιδείας του απένειμε τιμητική διάκριση, το Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας ενέταξε το Θέατρο στους φορείς που προσφέρουν κοινωνική φροντίδα και εθελοντισμό, το Υπουργείο Πολιτισμού και Οικονομικών, με κοινή απόφαση δύο Υπουργών και ύστερα από σχετικό έλεγχο, κατέταξε το Θέατρο στους φορείς που προσφέρουν πολιτισμό. Ανάλογες είναι οι διακρίσεις  από:  Δικαιοσύνης, Δημοσίας Τάξης κλπ,  γεγονός που τιμά τον ίδιο, τους συνεργάτες του και την Καρδίτσα.

Παρακαλούμε να φιλοξενήσετε την είδηση με τη σχετ.  φωτογραφία. Ευχαριστούμε

Δημήτρης Ρήτας

Προηγούμενο άρθρο Αφιέρωμα στη γυναίκα με ομιλία και προβολή ταινίας από το Σύλλογο Γυναικών Παλαμά
Επόμενο άρθρο Σπ. Ταλιαδούρος: «Οι διδάσκοντες με νόμιμη άδεια διδασκαλίας ξένων γλωσσών να μην υποχρεούνται σε γνωστοποίηση έναρξης άσκησης επαγγέλματος για να μπορούν να συνεχίσουν να διδάσκουν»