Ειδήσεις

Συλλαλητήριο – απάντηση στο νέο γύρο αντεργατικής επίθεσης


Μαχητικό συλλαλητήριο -παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες-πραγματοποιήθηκε στην Καρδίτσα από το ΠΑΜΕ,με παρουσία  εργαζομένων, ανέργων, αγροτών, γυναικών και νέων.

Το συλλαλητήριο ξεκίνησε με χαιρετισμό-κάλεσμα για κοινή δράση μαθητή-εργαζόμενου του Εσπερινού σχολείου Καρδίτσας, που κινδυνεύει να κλείσει μετά την απόφαση του δήμου Καρδίτσας να το μεταφέρει εκτός πόλης.

Κεντρικός ομιλητής στην συγκέντρωση ήταν  ο Στέλιος Σαριδάκης πρόεδρος του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και υπαλλήλων με σχέση ιδιωτικού δικαίου νομού Καρδίτσας, μέλος του ΔΣ του Εργατικού κέντρου Καρδίτσας, μέλος της Γραμματείας Καρδίτσας του ΠΑΜΕπου αναφέρθηκε στα παλιά και νέα αντιλαϊκά μέτρα που περιλαμβάνει το «πακέτο» της «δίκαιης ανάπτυξης», μπροστά στην 3η «αξιολόγηση» και τον κρατικό προϋπολογισμό για το 2018. Μέτρα που μεταξύ των άλλων διαλύουν τις εργασιακές σχέσεις και όποιο εργατικό δικαίωμα έχει απομείνει. Καταδίκασε τη βαθύτερη εμπλοκή της χώρας στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, μίλησε για τους κινδύνους που κρύβουν κινήσεις όπως η επίσκεψη Τσίπρα στην Αμερική και  οι συμφωνίες με την ηγεσία της συγκεκριμένης  χώρας.

Τέλος κάλεσε τους συγκεντρωμένους σε νέες κινητοποιήσεις, γιατί μόνο έτσι «θα σταματήσει η καταστροφική κυβερνητική πολιτική.»

Μετά την ομιλία πραγματοποιήθηκε πορεία στους δρόμους της πόλης που κατέληξε και ενώθηκε με την συγκέντρωση που πραγματοποιούσαν οι μαθητές-εργαζόμενοι του Εσπερινού.

Στην συγκέντρωση χαιρέτισαν οι εκπρόσωποι της ΕΛΜΕ του Συλλόγου Γυναικών Καρδίτσας(μέλος ΟΓΕ) και του εργατικού κέντρου. Στη συνέχεια ακολούθησε πορεία μέχρι το δημαρχείο της πόλης.

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Αίτημα εκτάκτου Δ.Σ. ΕΒΕ και παραίτηση μελών της Δ.Ε.
Επόμενο άρθρο Νέα αποκτήματα για το Μουσείο Πόλης Καρδίτσας