Ειδήσεις

Συμβολική εκδήλωση υποδοχής του νέου χρόνου στη λίμνη Πλαστήρα


Ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα υποδέχεται το νέο έτος μέσω της Σύγχρονης Τέχνης, με υψηλής αισθητικής χορο-θεατρική παράσταση, την οποία παρουσιάζουν οι «Δρυάδες εν Πλώ». Η εκδήλωση είναι συμβολική και είναι η μόνη που δεν αναβλήθηκε λόγω κορονοϊού, από το πρόγραμμα των εκδηλώσεων «Παράδοση στο Μέλλον».

Στόχος της δημοτικής αρχής είναι να καταστήσει τη λίμνη Πλαστήρα ιδανικό τόπο για τριήμερα Χριστουγέννων – Πρωτοχρονιάς και Θεοφανίων, συνδυάζοντας αρμονικά την Παράδοση, τα ήθη και έθιμα με τη Σύγχρονη Τέχνη. Λόγω κορονοϊού η παράσταση θα μεταδοθεί Διαδικτυακά, την Παρασκευή και ώρα 8.30 μμ, μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου, τον ιστότοπο karditsalivestreaming και τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος λίμνης Πλαστήρα κ. Παναγιώτης Νάνος τονίζει: «Πιστοί στο πρόγραμμά μας για ανάδειξη της Λίμνης Πλαστήρα σε τόπο βιωματικής εμπειρίας, φέτος οργανώσαμε μόνο την εκδήλωση της Παραμονής Πρωτοχρονιάς. Το θέατρο στην πλαζ της Πεζούλας, όπως και πέρυσι, φιλοξενεί μία πρωτότυπη καλλιτεχνική παραγωγή Σύγχρονης Τέχνης. Πρόκειται για μια χορο-θεατρική και ποιητική performance, με μουσική γραμμένη ειδικά για την παράσταση, με την εικαστική ματιά του αείμνηστου Γιάννη Τρούκη. Είναι επίσης σπουδαίο ότι πρόκειται για δημιουργούς του τόπου μας και τους ευχαριστώ όλους ιδιαίτερα.

Η αισθαντικότητα των κινήσεων των «Δρυάδων εν Πλώ», τα ιδιαίτερα κοστούμια και η ατμοσφαιρική μουσική, προσαρμοσμένα όλα στο φυσικό τοπίο, μαζί με εκατοντάδες αναμμένα κεριά που επιπλέουν στη λίμνη δημιουργούν και φέτος μια εξαιρετική εικαστική παρέμβαση.

Ως δημοτική αρχή θέλουμε να δημιουργήσουμε εκδηλώσεις μοναδικές στη χώρα, με στόχο να καταστεί η λίμνη Πλαστήρα συνώνυμο των ποιοτικών διακοπών των γιορτών του 12ημέρου. Το φωτογραφικό και άλλοι υλικό που θα συγκεντρωθεί, αποτελεί τη βάση για την προβολή της περιοχής ως εορταστικό τουριστικό προορισμό.

Η παράσταση οργανώθηκε και για έναν επιπλέον λόγο: Θέλουμε να δείξουμε ότι σε πείσμα των καιρών, της πρωτοφανούς παγκόσμιας πανδημίας του κορωνοϊού, των καταστροφών του «Ιανού», των καθιζήσεων και άλλων δυσκολιών, είμαστε εδώ, όρθιοι, με πίστη στο Μέλλον. Παράγουμε το υλικό για την επόμενη μέρα, Ανάβουμε τα κεριά μέσα στη λίμνη και ευχόμαστε σε όλους Χρόνια Πολλά, Καλή και δημιουργική χρονιά με Υγεία και Αισιοδοξία!»

Οι συντελεστές της παράστασης: Εικαστικά: Ιωάννης Τρούκης, Ποίηση: Παναγιώτης Νάννος, Χορογραφία – Σκηνοθεσία: Μαρία Καραπαναγιώτη, Βοηθός Χορογράφου: Μαρία Κρανά, ερμηνεία: Άνδρας: Γιάννης Παπαϊωάννου, Γυναίκα: Έλενα Αβραμοπούλου,Χρόνος: Δανάη Αλεξανδρή, Πάγος: Λίλα Βαρελά, Φωτιά: Μαρία Κρανά, Ψίθυρος: Μελίνα Κρανά, Αέρας: Λίλη Καραπαναγιώτη,               Φλόγα: Δήμητρα Κρανά, Σιωπή: Κλειώ Αλεξανδρή. Μουσική – Σύνθεση: Ανδρόνικος ΤρούκηςstudioFall in Session, Φωνή Άνδρα: Γιώργος Γιωτάκος, Φωνή Γυναίκας: Μαρία Καραπαναγιώτη. Φωτισμός – Ήχος: Βασίλης Τσικρίκας, Κάμερες: Βασίλης Στάθης, Στεργιόπουλος Θάνος, Στεργιόπουλος Θωμάς, VideoArt: Νικόλ Χαρίδου

 

Προηγούμενο άρθρο Μουσείο πόλης ετοιμάζει η Δημοτική Αρχή Παλαμά
Επόμενο άρθρο Ευχές του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Νίκου Καραγιάννη για την Πρωτοχρονιά