Ειδήσεις

Συμμετέχουμε στις εκλογές, δυναμώνουμε το Συνδικάτο οικοδόμων


Στις 10 – 11 και 12 Νοέμβρη πραγματοποιούνται οι αρχαιρεσίες του Συνδικάτου Εργατοτεχνιτών, οικοδόμων και Συναφών επαγγελμάτων νομού Καρδίτσας. Είναι τρεις μέρες κατά τις οποίες όλοι οι οικοδόμοι του νομού πρέπει να δώσουν το παρόν.

Οι εκλογές, η ψήφος μας είναι η δική μας φωνή μέσα στο Συνδικάτο. Η παρουσία μας και η άποψη του καθενός από εμάς συμβάλλει στη μαζικοποίηση, στην ανάδειξη των προβλημάτων, που αντιμετωπίζουμε, των αιτιών που ευθύνονται γι΄ αυτά, τον τρόπο που μπορούμε να τα παλέψουμε.

Τα χρόνια που μεσολάβησαν προσπαθήσαμε να αναδείξουμε τα ζητήματα του κλάδου, να δυναμώσουμε το Συνδικάτο, να διεκδικήσουμε αξιοπρεπές μεροκάματο για όσους οικοδόμους είχαν δουλειά και επίδομα ανεργίας για τους ανέργους. Αναδείξαμε την αναγκαιότητα και την επικαιρότητα της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, ενώ μέσα από τους αγώνες σε μια σειρά εργοτάξια ανά την Ελλάδα με τη συνεπή στάση και στήριξη της Ομοσπονδίας Οικοδόμων έγινε εφικτό να υπογραφούν συμβάσεις με αυξήσεις μάλιστα.

Στο νομό μας εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα έχουμε αναδείξει μέσα από παρεμβάσεις μας την ανάγκη αντιμετώπισης της ανεργίας και αναθέρμανσης της οικοδομικής δραστηριότητας με τη διεκδίκηση που βάζουμε στο τραπέζι για αντισεισμική, αντιπλημμυρική θωράκιση. Την αναγκαιότητα που υπάρχει μας θυμίζουν σε τακτά χρονικά διαστήματα οι σεισμικές δονήσεις και τα πλημμυρισμένα οικόπεδα και χωράφια στα χωριά του νομού μας.

Αυτή τη συνέχεια θέλουμε να δώσουμε και το επόμενο διάστημα ακόμα πιο δυναμικά και μέσα από την απεργία στις 14 και 28 Νοέμβρη βάζοντας μπροστά τις δικές μας ανάγκες.

Συνάδερφοι

Είναι πολύ εύκολο να καθόμαστε στο καφενείο και να κλαίμε τη μοίρα μας. Αυτή όμως η στάση δεν πρόκειται να βοηθήσει να αλλάξουμε τα πράγματα προς το καλύτερο.

Καλούμε τον κάθε οικοδόμο να μη βάζει κάτω το κεφάλι.

Τη σκαλωσιά της ζωής θα την ανέβουμε όλοι μαζί, οργανωμένοι στο Συνδικάτο.

 

Γράφει ο Κώστας Κουβαράς, Πρόεδρος του Συνδικάτου Εργατοτεχνιτών, Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων νομού Καρδίτσας

 

Προηγούμενο άρθρο Ι.M. Κορώνης: Εορτή του Αγίου Νεκταρίου
Επόμενο άρθρο Συνταξιούχοι ΙΚΑ Καρδίτσας: Στον αγώνα η διέξοδος