Συμμετοχή της Μαρίας Καραπαναγιώτη ως εισηγήτριας στο 6ο Διεθνές Συνέδριο για τις Εκπαιδευτικές Διδακτικές 2015


Η Kα Μαρία Καραπαναγιώτη, χορογράφος – χοροθεραπεύτρια – εκπαιδευτικός συμμετέχει ως εισηγήτρια στο 6ο Διεθνές Συνέδριο για τις Εκπαιδευτικές Διδακτικές 2015 (Edu Didactics 2015): Συνδέοντας διδακτικές, ικανότητες και στάσεις απέναντι στην εκπαιδευτική πρακτική, μέσα από τις Τέχνες, που θα πραγματοποιηθεί στις 20-21 Νοεμβρίου στην Αθήνα. Το συνέδριο συνδιοργανώνεται από το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδας, το «Εργαστήριο Έρευνας στην Πρακτική και Εφαρμοσμένη Φιλοσοφία» της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών, Τμήμα Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου, το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και την Ένωση Εκπαιδευτικών Μουσικής Αγωγής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΕΕΜΑΠΕ) με σκοπό να φέρουν σε επαφή επαγγελματίες της γενικής και καλλιτεχνικής εκπαίδευσης από όλο τον κόσμο, ώστε να μοιραστούν και να συζητήσουν πάνω στα τελευταία ερευνητικά δεδομένα και στις καλές πρακτικές τους.

Η Κα Καραπαναγιώτη θα παρουσιάσει εισήγηση, με θέμα ‘Το Παιχνίδι των Τεχνών στο Γίγνεσθαι του Χρόνου’ σε σχετική συνεδρία που θα πραγματοποιηθεί στο Αμερικάνικο Κολλέγιο PIERCE, στην Αγία Παρασκευή Αττικής. Πρόκειται για την παρουσίαση της μεθόδου του Χοροχρώματος και της εφαρμογής της στην εκπαίδευση, με ανάλυση της μεθοδολογίας της και παρουσίαση παραδειγμάτων εφαρμογής.

Το συνέδριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, επιστημονικό προσωπικό της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και της ακαδημαϊκής ερευνητικής κοινότητας σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, καθώς και σε στελέχη της εκπαίδευσης, τα οποία λαμβάνουν σημαντικές αποφάσεις για το σχεδιασμό και την ανάπτυξη των διδακτικών στην εκπαίδευση. Πέρα από τις ενδιαφέρουσες εισηγήσεις, το συνέδριο περιλαμβάνει στις εργασίες του μεγάλη ποικιλία βιωματικών εργαστηρίων σε παράλληλες αίθουσες κατάλληλα διαμορφωμένες για κίνηση και συμμετοχική διάδραση, εστιάζοντας στις διδακτικές μεθοδολογίες, στις δεξιότητες, και στις στάσεις.

 

Για την Καλλιτεχνική Εταιρεία

Δρυάδες εν πλω

 

Η Πρόεδρος

 

Μαρία Καραπαναγιώτη

εκπαιδευτικός χορογράφος χοροθεραπεύτρια

 

Προηγούμενο άρθρο Ρίψη εμβολίων δολωμάτων από αέρος για τον εμβολιασμό των αλεπούδων
Επόμενο άρθρο Συνεχίζεται το Πρωτάθλημα Αγωνιστικού Τάβλι