Ειδήσεις

Συμμετοχή του Αναπτυξιακού Κέντρου Θεσσαλίας σε Ευρωπαϊκό πρόγραμμα


Το Αναπτυξιακό Κέντρο Θεσσαλίας συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα “ Equality in practice and work ” που υλοποιείται υπό το Erasmus+ και συγκεκριμένα τη Βασική Δράση 1: Μαθησιακή Κινητικότητα Ατόμων. Το πρόγραμμα αφορά στην κινητικότητα 16 συμμετεχόντων μαθητών Επαγγελματικών Λυκείων από την Ρουμανία στην Ελλάδα, με στόχο την κατάρτιση τους και την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας στον τουριστικό τομέα (εστίαση, ξενοδοχεία κλπ). Σχολείο αποστολής είναι το Επαγγελματικό Λύκειο “Liceul Teoretic “Mihail Kogalniceanu” από την πόλη Snagov της Ρουμανίας.

Οι δραστηριότητες του Αναπτυξιακού Κέντρου Θεσσαλίας αφορούσαν στον προσδιορισμό των ήδη υπαρχόντων δεξιοτήτων, ικανοτήτων και γνώσεων  των συμμετεχόντων, και την κατάρτιση και προετοιμασία τους ώστε να αναπτύξουν το επαγγελματικό τους προφίλ.

Οι 16 συμμετέχοντες μαθητές τοποθετήθηκαν σε θέσεις πρακτικής άσκησης σε συναφείς επιχειρήσεις της περιοχής, όπου τους δόθηκε η ευκαιρία να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία. Το ΑΚΕΘ αλλά και το σχολείο «Liceul Teoretic “Mihail Kogalniceanu» θα ήθελαν να ευχαριστήσουν τις τοπικές επιχειρήσεις για την συμβολή τους στην επιτυχή ολοκλήρωση του συγκεκριμένου προγράμματος.

Στα πλαίσια του προγράμματος τόσο οι μαθητές όσο και οι συνοδοί καθηγητές τους είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν και να ξεναγηθούν στο Βυζαντινό Κάστρο των Τρικάλων, στα Μετέωρα, σε Γυμνάσια και Λύκεια της πόλης των Τρικάλων καθώς και την Δημοτική αρχή.

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Τιμάται η Περιφέρεια Θεσσαλίας στα πλαίσια του συνεδρίου Smart Cities – Digital Citizens
Επόμενο άρθρο Επιτυχημένη η Ημέρα Αλληλεγγύης στην Περ. Ενότητα & το Δ. Καρδίτσας