Συμμετοχή του Δήμου Σοφάδων, στο Δίκτυο Πόλεων με λίμνες


Στα πλαίσια υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Δίκτυο Δήμων- Πόλεων με Λίμνη, ο Αντιδήμαρχος Σοφάδων Φώτης Τσέλιος παρέστη το Σάββατο 29 Ιουνίου στην ημερίδα που οργάνωσε ο Δήμος Δωρίδος.

Στη σχετική  ημερίδα παραβρέθηκαν  εκπρόσωποι Δήμων απ’ όλη την Ελλάδα με σκοπό την ίδρυση «Δικτύου Αδελφοποιημένων Πόλεων με Λίμνες».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι εκπρόσωποι των Δήμων Αγράφων, Αγρινίου, Αργιθέας, Δωρίδος, Θηβαίων, Καστοριάς, Καρδίτσας, Λίμνης Πλαστήρα, Μαραθώνα, Ναυπακτίας, Ορχομενού και Σοφάδων συζήτησαν και κατέγραψαν  τις κοινές θέσεις που θα διαμορφώσουν το ιδρυτικό καταστατικό του δικτύου.

Οι στόχοι του δικτύου είναι καταρχήν η ενημέρωση, η ευαισθητοποίηση και η συμμετοχή των δημοτών και των επιχειρήσεων σε δράσεις που αφορούν την προστασία των λιμνών, η υπαγωγή επενδύσεων σε επιδοτούμενα προγράμματα, η συνεργασία- αλληλοϋποστήριξη και η ανταλλαγή εμπειριών διαχείρισης και τεχνογνωσίας με άλλους Δήμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Βασικός εισηγητής στην ημερίδα ήταν ο κ. Αντώνης Καρβούνης, Εθνικός Συντονιστής του Προγράμματος “Ευρώπη για τους Πολίτες 2007 – 2013”, ο οποίος ανέλυσε και τα τυπικά βήματα της σύστασης του Ευρωπαϊκού αυτού Δικτύου.

Επιδίωξη των Δήμων που συμμετείχαν ήταν η διαμόρφωση κοινής δράσης σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον, τους υδάτινους πόρους, την αειφόρο ανάπτυξη και ειδικότερα τη δημιουργία ενός πλαισίου υγιούς ανάπτυξης παραλίμνιων περιοχών. Μετά την ολοκλήρωση της ημερίδας, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Φράγμα του Μόρνου.

Στο προσεχές διάστημα οι παραπάνω Δήμοι καλούνται να προβούν σε μια σειρά ενεργειών (έγκριση καταστατικού του Δικτύου, ορισμός υπαλλήλου- συντονιστή κλπ)  για την περαιτέρω οργάνωση της αδελφοποίησης. Μέχρι το τέλος καλοκαιριού θα πραγματοποιηθεί η επόμενη συνάντηση του Δικτύου, στην οποία θα συμμετάσχουν και Δήμοι από άλλες χώρες της ΕΕ.

Προηγούμενο άρθρο ΟΠΤΙΚΕΣ ΙΝΕΣ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ - Θα επιχειρήσει να συνδέσει το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Κώστας Αγοραστός: «Στόχος μας η παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών προς τους πολίτες»