Ειδήσεις

Συμμετοχή του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες στη 2η Διεθνή Έκθεση verde.tec


Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε για 2η συνεχή χρονιά η Διεθνής Έκθεση για τις Τεχνολογίες Περιβάλλοντος VERDE.TEC, η οποία πραγματοποιήθηκε από 2 έως 4 Μαρτίου 2018 στο εκθεσιακό κέντρο MEC Παιανίας, όπου το Δίκτυο Πόλεων με Λίμνες συμμετείχε με εκθεσιακό περίπτερο.

Συμμετείχαν περισσότεροι από 80 εκθέτες  μεταξύ των οποίων ήταν η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, Δήμοι, Περιφέρειες, Επιμελητήρια, Αναπτυξιακές Επιχειρήσεις και ιδιώτες που δραστηριοποιούνται στην πράσινη και κυκλική οικονομία, στη διαχείριση των υδάτινων πόρων και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, στην εξοικονόμηση ενέργειας, στη διαχείριση της βιομάζας και στην προοπτική δημιουργίας υποδομών μηδενικών αποβλήτων.

Παράλληλα με την πραγματοποίηση της Έκθεσης, διεξήχθη και το 2ο VERDE.TEC Forum, σε συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΤΕΕ), την Ελληνική Εταιρία Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΕΕΔΣΑ), τον Ελληνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ) και άλλους επίτιμους χορηγούς.

Στη φετινή διοργάνωση, πραγματοποιήθηκε ειδική εκδήλωση, στη διάρκεια της οποίας ο Υπουργός Περιβάλλοντος, κ. Σωκράτης Φάμελλος, και ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, κ. Γιώργος Πατούλης, βράβευσαν τις καλύτερες πρακτικές που έχουν εφαρμοστεί από τους ΟΤΑ για την εφαρμογή Τεχνολογιών Περιβάλλοντος και την προσαρμογή στην κυκλική οικονομία.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, πλήθος επισκεπτών μεταξύ των οποίων κυβερνητικοί εκπρόσωποι, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, δημοσιογράφοι και στελέχη περιβαλλοντικών οργανώσεων επισκέφθηκαν το περίπτερο του Δικτύου και ενημερώθηκαν για την ταυτότητα, τους σκοπούς και τις δράσεις του, αλλά και για την ταυτότητα πολλών από τα μέλη του Δικτύου, μέσω του υλικού που διανεμόταν στο εκθεσιακό περίπτερο. Ο Δήμος Αργιθέας  εκπροσωπήθηκε από τον αντιδήμαρχο κ. Αθανάσιο Καραγεώργο.

 

Προηγούμενο άρθρο Διανομή τροφίμων σε δικαιούχους του Δ. Λ. Πλαστήρα
Επόμενο άρθρο Με ψυχολόγους στελεχώθηκαν τα επαγγελματικά λύκεια της Καρδίτσας