Ειδήσεις

Συμμετοχή του 2ου ΕΠΑ.Λ. στην ημερίδα Euroscola στο Στρασβούργο


Μια ιδιαίτερα σημαντική διάκριση πέτυχε η μαθήτρια της Β΄τάξης του 2ου ΕΠΑΛ Καρδίτσας Κουρκούνα Αγγελική, καθώς κατάφερε να διακριθεί στο διαγωνισμό Euroscola για τη Θεσσαλία και να συμμετάσχει στην 24-μελη ομάδα Θεσσαλών μαθητών Β΄ και Γ΄ Λυκείου που συμμετείχαν στην ημερίδα Euroscola του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, την Πέμπτη 21/02/2019. Η διάκριση της αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία, καθώς είναι η πρώτη φορά που εκπροσωπείται η επαγγελματική εκπαίδευση της Θεσσαλίας στο θεσμό αυτό. Να σημειώσουμε εδώ ότι ο νομός Καρδίτσας εκπροσωπήθηκε από ακόμη δύο μαθήτριες, τη Ζωή Παππά, μαθήτρια του 3ου ΓΕΛ και τη Χρίστινα Δουλαδίρη, μαθήτρια του ΓΕΛ Σοφάδων και την καθηγήτρια Πληροφορικής του 2ου ΕΠΑΛ Πάσχου Κατερίνα.

Με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Euroscola το  Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προσφέρει τη δυνατότητα σε νέους ευρωπαίους να συναντηθούν, να ανταλλάξουν απόψεις πάνω στις εμπειρίες τους, πάνω στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και να γνωριστούν. Οι συναντήσεις αυτές γίνονται στην αίθουσα συνεδριάσεων του Σώματος, στο Στρασβούργο, και παίρνουν τη μορφή ενός Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων.  Οργανώνονται πολλές φορές τον χρόνο με τη συμμετοχή μαθητών Λυκείου από τα 28 κράτη μέλη της Ένωσης.  Οι έφηβοι που συμμετέχουν έχουν την ευκαιρία να:

  • εξοικειωθούν με τη λειτουργία των ευρωπαϊκών θεσμών,
  • ευαισθητοποιηθούνστον ρόλο που θα κληθούν να παίξουν στη
    μελλοντική οργάνωση της Ευρώπης,
  • συνειδητοποιήσουν την ανάγκη προάσπισης της δημοκρατίας και των
    θεμελιωδών δικαιωμάτων,
  • βρουν ένα βήμα που θα τους επιτρέψει να εκφράσουν τις προσωπικές τους
    απόψεις και να αξιοποιήσουν την επιθυμία τους για προσφορά.

Η εκπρόσωπος του 2ου ΕΠΑΛ Καρδίτσας, ως εκπρόσωπος της επαγγελματικής εκπαίδευσης, συμμετείχε στην ομάδα εργασίας με γενικό θέμα την απασχόληση των νέων. Οι μαθητές με άξονα το ερώτημα  «Είναι η απασχόληση των νέων μια ευρωπαϊκή πρόκληση;» συζήτησαν και αντάλλαξαν τις απόψεις τους για το ποιές ευκαιρίες εξασφαλίζει η Ευρώπη στους σημερινούς νέους για να βρουν δουλειά και πρότειναν τις ιδέες τους για το ποια μέτρα πρέπει να λάβουν τα κράτη μέλη και η Ευρωπαϊκή Ένωση για να υποστηρίξουν περισσότερο την απασχόληση των νέων.

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 2ου ΕΠΑΛ Καρδίτσας συγχαίρουν θερμά για την επιτυχία τους τόσο τη μαθήτρια του σχολείου τους όσο και τις μαθήτριες των άλλων σχολείων του Νομού και εύχονται σε όλες υγεία και καλή πρόοδο.

 

Προηγούμενο άρθρο Ημερίδα του Συνδέσμου Νέων Επιχειρηματιών Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Συνεδριάζει το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Καρδίτσας