Συμμετοχή Τσιάρα στη συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου


Στις Βρυξέλλες βρέθηκε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικής Αμύνης & Εξωτερικών Υποθέσεων, κ. Κώστας Τσιάρας, το διήμερο 1 και 2 Δεκεμβρίου, όπου συμμετείχε στις εργασίες της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η διακοινοβουλευτική συνεδρίαση της Επιτροπής έγινε με την παρουσία αντιπροσωπειών των εθνικών κοινοβουλίων από τα κράτη μέλη της Ε.Ε. με θέμα τις εξωτερικές σχέσεις της Ε.Ε. και την Ευρωπαϊκή διεύρυνση.

Παρόντες στη σύνοδο ήταν και οι υπουργοί εξωτερικών των υπό ένταξη χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, δηλαδή της Αλβανίας, της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης, του Κοσσόβου, του Μαυροβουνίου, της Σερβίας και της FYROM, αφού η πρόοδος της διαδικασίας αποτέλεσε ιδιαίτερο ζήτημα των εργασιών. Ειδικότερα ως προς την πορεία ένταξης των Σκοπίων, υπήρξε ισχυρή παρέμβαση του κ. Τσιάρα, η οποία ακολουθήσε την τοποθέτηση του Υπουργού Εξωτερικών της γείτονος, κ. Poposki. Ο Βουλευτής Καρδίτσας επιβεβαίωσε για μια ακόμα φορά πως η Ελλάδα υποστηρίζει την ευρωπαϊκή διεύρυνση στα Δυτικά Βαλκάνια, αρκεί νωρίτερα να εκπληρώνονται όλες οι προϋποθέσεις ένταξης, που η ίδια η Ε.Ε. έχει θέσει, σύμφωνα με τις παραδόσεις της και τις αρχές της.

«Πρέπει επιτέλους η πλευρά των Σκοπίων να σταματήσει να χρησιμοποιεί ως άλλοθι τη διαφωνία στο θέμα του ονόματος, ώστε να μην προχωρά στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις για τις αναγκαίες αλλαγές στο εσωτερικό της χώρας», τόνισε ο κ. Τσιάρας και ξεκαθάρισε πως: «η Ελλάδα βλέπει θετικά την ευρωπαϊκή πορεία της γείτονας χώρας, αρκεί εν το μεταξύ να αποδείξει, πως εργάζεται καλόπιστα για την καλή γειτονία, όρο – προϋπόθεση για την ενταξιακή της πορεία, και ταυτόχρονα επιθυμεί ειλικρινά την επίλυση της διαφοράς της ονομασίας της».

Προηγούμενο άρθρο Στελέχωση των αγροτικών ιατρείων του Δήμου Αργιθέας ζητά η Α. Σκόνδρα
Επόμενο άρθρο Μαθήματα γιόγκα στο εργαστήρι χορού της Μ. Καραπαναγιώτη