Ειδήσεις

Συμπαράσταση στους εργαζόμενους στην υγεία


Η πανδημία εξαπλώνεται ραγδαία. Ανακοινώνεται το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο και είμαστε ακόμα στην αρχή, τα δύσκολα είναι μπροστά. 60.000 κρούσματα, πάνω από 200 ασθενείς στις ΜΕΘ, εκατοντάδες απώλειες σε ανθρώπινες ζωές.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι εγκληματικές. Έχουν το θράσος να επικαλούνται τις αντοχές του δημόσιο συστήματος υγείας. Θράσος, γιατί είναι οι ίδιοι που από όποια θέση και αν βρέθηκαν, φρόντισαν να στενέψουν ασφυκτικά και να δημιουργήσουν τα «πεπερασμένα όριά του». Θράσος γιατί την ίδια στιγμή που επικαλούνται τις αντοχές του δημόσιου συστήματος υγείας για να επιβάλλουν lockdown σε χιλιάδες ασθενείς που αντιμετωπίζουν άλλα προβλήματα υγείας, να μειώσουν τα τακτικά χειρουργεία κατά 80%, ισχυρίζονται ότι το δημόσιο σύστημα είναι θωρακισμένο. Θέλουν να αποδεχτούμε ως αναπόφευκτο, φυσικό φαινόμενο το άθλιο εμπορευματοποιημένο σύστημα υγείας που δεν μπορεί να αντέξει ταυτόχρονα «2 ασθένειες». Να αποδεχτούμε ως δεδομένο και φυσικό φαινόμενο να στοιβαζόμαστε στα λεωφορεία και το μετρό, επειδή σύμφωνα με τον πρωθυπουργό είναι μέσα μαζικής μεταφοράς άρα θα υπάρχει συνωστισμός.

Η κυβέρνηση ακόμα και τώρα, που δοκιμάζεται ο λαός μας, συνεχίζει πιστά την εγκληματική της πολιτική. Αυτή ακριβώς που εφάρμοσαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Την πολιτική που θεωρεί την Υγεία του λαού, κόστος για το κεφάλαιο και το κράτος του. Χρόνια τώρα, μεθοδευμένα και αποφασιστικά, αυτοί που τώρα χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τις αντοχές του δημόσιου συστήματος υγείας, ψήφισαν και στήριξαν τη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης, έκλεισαν κλινικές, τμήματα  χιλιάδες κρεβάτια, ολόκληρα νοσοκομεία.

Τα σωματεία μας συμπαραστέκονται στον αγώνα των εργαζόμενων στην υγεία και θα συμμετέχουν στην κινητοποίηση που εξήγγειλαν στον νομό μας την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου στην πύλη του νοσοκομείου

 

Του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων Καρδίτσας, του συνδικάτου Οικοδόμων και των Συνταξιούχων ΙΚΑ

Προηγούμενο άρθρο Κτηνιατρικός Σύλλογος Καρδίτσας: Ανοιχτά τα κτηνιατρεία
Επόμενο άρθρο Έναρξη ετήσιας απογραφής ζωικού κεφαλαίου εκμεταλλεύσεων αιγοπροβάτων και χοίρων