Συμπόσιο για τον απόδημο ελληνισμό από την Πανθεσσχαλική Στέγη


Με δεδομένες τις γενικότερες τάσεις πολιτιστικού ισοπεδωτισμού, ένα από τα πιο σημαντικά σχετικά ζητήματα αλλά και πρόκληση συγχρόνως σε παγκόσμιο επίπεδο είναι η διατήρηση των εθνικών γλωσσών.

Με αυτές τις σκέψεις, η Ομοσπονδία Θεσσαλικών Σωματείων Αττικής «Η Πανθεσσαλική Στέγη» διοργανώνει την Τετάρτη 15 Μαϊου 2013 στις 8μμ στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Εξωτερικών στην Αθήνα (Ακαδημίας 3) συμπόσιο με θέμα “Ο Ρόλος του Απόδημου Ελληνισμού στη Διατήρηση της Ελληνικής Γλώσσας”. Η λίστα των ομιλητών περιλαμβάνει τον Κωνσταντίνο Τσιάρα, Υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδιος για θέματα Αποδήμου Ελληνισμού – Δρ. Ιατρός, Αθάνασιο Αθανασόπουλο, Λογοτέχνη, Εκδότης Περιοδικού “Δευκαλίων ο Θεσσαλός”, Φ. Φιλίππου, Διδάκτωρα, Δ/ντρια 77ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών και Ιωάννα Αναστασοπούλου, Καθηγήτρια ΕΜΠ, Ακτινοχημείας-Βιοφασματοσκοπίας, ενώ τη συζητήση θα συντονίζει ο Επαμεινώνδας Λ. Στυλόπουλος, Δικηγόρος, Γ. Γραμματέας “Πανθεσσαλικής Στέγης”. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Δρ Στεφανος Γ. Κούτρας, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θεσσαλικών Σωματίων Αττικής “Πανθεσσαλική Στέγη”.

Η σχεδιαζόμενη εκδήλωσή εντάσσεται στις πρωτοβουλίες της Ομοσπονδίας για την ανάδειξη του Ελληνισμού αλλά και την ενδυνάμωση του Θεσσαλικού πνεύματος. Επιπλέον, αναμένεται η παρουσία σημαντικών Θεσσαλών από το πολιτικό, πολιτιστικό και επιστημονικό χώρο.

Προηγούμενο άρθρο Δ. Βερίλλης: Κλείσιμο σχολών και μεταβατικότητα: Η ιστορία επαναλαμβάνεται για την Καρδίτσα
Επόμενο άρθρο Μήνυμα γαι το Πάσχα του πρ. Προέδρου της Βουλής Δ. Σιούφα