Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων με αντιπροσωπεία της Αμφικτιονίας των Θεσσαλών Καραγκούνηδων


Ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της Αμφικτιονίας των Θεσσαλών Καραγκούνηδων αποτελούμενη από τον πρόεδρο Απόστολο Φιρφιρή, την Αναπληρώτρια Πρόεδρο Μαίρη Θεολόγη, τον Α΄ Αντιπρόεδρο Χρήστο Παπαπολύκαρπο, την Α΄ Γραμματέα Βασιλική Κοζιού-Κολοφωτιά, το ισόβιο μέλος Μπάμπη Τσιχτή, τη Β΄Γραμματέα Σοφία Τζέλλα, τον Υπεύθυνο Επιτροπής Παιδείας Γεώργιο Τζέλλο και την υπεύθυνη Επιτροπής Παραδοσιακής Καραγκούνικης Ενδυμασίας Μαίρη Μπάλλα.

Ο κ. Μιχαλάκης, αφού καλωσόρισε εγκάρδια τους Θεσσαλούς Αμφικτίονες, τόνισε στη σύντομη ομιλία του ότι η συνάντηση είναι πολύ σπουδαία και ιδιαίτερα τιμητική για την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων και ιδιαίτερα για αυτόν τον ίδιο, ως καραγκούνη. Συνεχάρη τα μέλη της Αμφικτιονίας για την πρωτοβουλία τους να ενώσουν τους κατοίκους της πεδινής Θεσσαλίας και να φροντίσουν για την ανάδειξη του σημαντικότατου πολιτισμού που δημιούργησαν, του οποίου οι ρίζες ακουμπούν την αρχαιότητα.

Από τη μεριά τους τα παραβρισκόμενα στη σύσκεψη μέλη ενημέρωσαν τον Αντιπεριφερειάρχη για τους σκοπούς και τους στόχους της Αμφικτιονίας, για τη συνεχή και πολυεπίπεδη δράση που παρουσιάζει από την αρχή της δημιουργίας της, καθώς και για τις κορυφαίες εκδηλώσεις που διοργανώνει κάθε δυο χρόνια, το Πανελλήνιο Εθνολογικό Συνέδριο και το Καραγκούνικο Αντάμωμα, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία στους Δήμους Παλαμά, Πύλης και Φαρσάλων, ο οποίος και παρέδωσε τη σημαία της Αμφικτιονίας στο Δήμο Κιλελέρ.

Από κοινού αποφασίστηκε επόμενος σταθμός του 5ου Ανταμώματος και 5ου Πανελλήνιου Εθνολογικού Συνεδρίου να είναι η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων με κέντρο τα Μεγάλα Καλύβια και παράλληλες εκδηλώσεις σε άλλα καραγκουνοχώρια. Την επίσημη ανακοίνωση της επόμενης διοργανώτριας πόλης του Ανταμώματος θα κάνει ο ίδιος ο Αντιπεριφερειάρχης κ Χρήστος Μιχαλάκης στην Ετήσια Γενική Συνέλευση των Καραγκούνηδων της Πεδινής Θεσσαλίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου και ώρα 11.30 , στο Πολιτιστικό Κέντρο του Παλαμά Καρδίτσας.

Προηγούμενο άρθρο Ενημερωτικές εκδηλώσεις για την ΚΑΠ 2014-2020
Επόμενο άρθρο Επίσημη έναρξη του Μύλου των Ξωτικών την Κυριακή 30 Νοέμβρη