Συνάντηση Αν. Διαμαντοπούλου με βουλευτές του Ν. Καρδίτσας


 Η Υπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννα Διαμαντοπούλου, συναντήθηκε  προχθές 02/06/2011, με τον Περιφερειάρχη, Βουλευτές του Νομού Καρδίτσας, το Δήμαρχο, φορείς και εκπροσώπους του ΤΕΙ Καρδίτσας.

Κατά τη συνάντηση κατέθεσε στοιχεία αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στο ΤΕΙ, τόσο από το πρόγραμμα «Εύδοξος» (ηλεκτρονική υπηρεσία για τα ακαδημαϊκά συγγράμματα), όσο και από την εξωτερική αξιολόγηση της Αρχής Διασφάλισης Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ), τα οποία δεν αντικρούστηκαν.

 Συγκεκριμένα, με βάση τα στοιχεία που προκύπτουν από τον «Εύδοξο», ο αριθμός ενεργών σπουδαστών είναι πολύ μικρός και φθίνων κάθε εξάμηνο (στο τρίτο εξάμηνο, για παράδειγμα, αίτηση για συγγράμματα έκαναν μόλις 4 σπουδαστές). Αντίστοιχα, τα συγκριτικά χαρακτηριστικά του ΤΕΙ Καρδίτσας σε σχέση με τα άλλα ΤΕΙ με τμήματα Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος, δεν είναι θετικά.

Στη συνάντηση, που έγινε σε εποικοδομητικό κλίμα, υπήρξε ταύτιση απόψεων αναφορικά με την ανάγκη σημαντικών αποφάσεων και την προώθηση λύσεων που θα επιφέρουν πραγματικά αποτελέσματα τόσο για την επιστημονική και διδακτική πρόοδο, όσο και για την τοπική κοινωνία. Στη βάση αυτή συμφωνήθηκε ότι δεν μπορούν να υποστηριχθούν προβληματικές δομές, ούτε και να λειτουργούν τμήματα χωρίς σπουδαστές.

Είναι κοινά αποδεκτό ότι υπάρχει  ανάγκη ριζικών αλλαγών και βελτιώσεων στο χώρο της Ανώτατης Εκπαίδευσης. Στο πλαίσιο αυτό, η Υπουργός ζήτησε την αρωγή της τοπικής κοινωνίας και της ακαδημαϊκής κοινότητας για τη διαμόρφωση προτάσεων που θα αφορούν: τις διαφορετικές κατευθύνσεις και τα νέα προγράμματα σπουδών, τη δημιουργία ξενόγλωσσων προγραμμάτων σπουδών για την προσέλκυση σπουδαστών από το εξωτερικό, τη δημιουργία μονοετών και διετών προγραμμάτων, καθώς και προγραμμάτων επανακατάρτισης που, ιδιαίτερα για το χώρο της δασοπονίας, αποτελούν την πλέον σημαντική παράμετρο διεθνώς.

Τέλος, η Υπουργός πρότεινε σε όλους τους συμμετέχοντες να συνεργαστούν, ώστε να διαμορφώσουν υπεύθυνες και καινοτόμες προτάσεις για το πώς οι ίδιοι μπορούν να υποστηρίξουν την επιτυχημένη παρουσία του ΤΕΙ στην Καρδίτσα, κάτι για το οποίο και οι ίδιοι δεσμεύτηκαν.

Προηγούμενο άρθρο Χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ δύο νέων έργων Υγείας και εκπαίδευσης
Επόμενο άρθρο Πραγματοποιούνται πολιτιστικές εκδηλώσεις στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Καρδίτσας