Ειδήσεις

Συνάντηση Γ. Κωτσού με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κ. Φλώρο


 Συνάντηση με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγο κ. Κωνσταντίνο Φλώρο, είχε  Βουλευτής Ν.Δ. Ν. Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός, κατά την οποία συζητήθηκαν εκτενώς οι παρεμβάσεις αποκατάστασης ζημιών που έγιναν στο Νομό Καρδίτσας με την καθοριστική συμβολή των Ενόπλων Δυνάμεων, μετά το καταστροφικό πέρασμα του μεσογειακού κυκλώνα «Ιανού».

Ειδικότερα, ο Βουλευτής ευχαρίστησε τον Αρχηγό για την άμεση ανταπόκρισή του στις εκκλήσεις του ιδίου, αλλά και των τοπικών αρχών να βοηθήσει ο στρατός με διάθεση προσωπικού, μηχανημάτων και άλλων τεχνικών μέσων, την τιτάνια προσπάθεια για επαναφορά της ομαλότητας στην περιοχή μας.

Ο κ. Κωτσός, επισήμανε ότι «το μεγαλύτερο μέρος των δημόσιων υποδομών στον κάμπο και ειδικά στα ορεινά δέχθηκαν καίρια πλήγματα από τον πρωτοφανή τυφώνα. Η αντιμετώπισή τους θα ήταν αδύνατη εάν δεν υπήρχε η πολύ σημαντική βοήθεια που πρόσφεραν οι Ένοπλες Δυνάμεις».

Ιδιαίτερα για τους ορεινούς Ο.Τ.Α. όπως οι Δήμοι Μουζακίου, Αργιθέας, αλλά και στο δυσπρόσιτο τμήμα της Δ.Ε. Ιτάμου του Δήμου Καρδίτσας, ο Βουλευτής τόνισε πως «τα στρατιωτικά τεχνικά συνεργεία (Μηχανικό κυρίως), πρόσφεραν πολύτιμες υπηρεσίες φτιάχνοντας γκρεμισμένες γέφυρες και αποκαθιστώντας κρίσιμες οδικές προσβάσεις προς απομακρυσμένα χωριά, η οικισμούς του Νομού μας».

Υπογράμμισε επίσης ότι «η άριστη συνεργασία των τοπικών αρχών με τον Ε.Σ., συνεχίζεται και σήμερα με ορατά αποτελέσματα στην βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των πληγέντων της υπαίθρου».

Από την πλευρά του ο κ. Φλώρος απένειμε τα εύσημα στους Διοικούντες και στο προσωπικό των Στρατιωτικών Μονάδων για την ουσιαστική δουλειά που κάνουν και για την έμπρακτη υποστήριξή τους στον αγώνα των τοπικών κοινωνιών και του κρατικού μηχανισμού να ορθοποδήσει ο Νομός Καρδίτσας.

Παράλληλα, δήλωσε πως πρωταρχικός σκοπός των Ενόπλων Δυνάμεων δεν είναι μόνο η διαφύλαξη των συνόρων, της ακεραιότητας και της ελευθερίας της Πατρίδας μας, αλλά και η προστασία της δημόσιας περιουσίας και της ζωής των Ελλήνων πολιτών.

Κλείνοντας ο κ. Φλώρος επανέλαβε ότι οι Ε.Δ. είναι πάντα στη διάθεση των τοπικών αρχών του Νομού μας να προσφέρουν την βοήθειά τους όταν και όπου τη χρειαστούν.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ και ο Βουλευτής συμφώνησαν να βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία για οποιοδήποτε θέμα αρμοδιότητας του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, ενώ ο κ. Κωτσός σε ενημέρωση που είχε από τον κ. Φλώρο για την αυξανόμενη επιθετικότητα των Τούρκων, εξέφρασε πλήρη εμπιστοσύνη στους χειρισμούς που γίνονται σε ξηρά και θάλασσα.

Εκ του αποτελέσματος – πρόσθεσε – αποδεικνύεται ότι η Ελλάδα διαθέτει ισχυρές και άριστα εκπαιδευμένες Ένοπλες Δυνάμεις, υπεύθυνη κυβέρνηση και έναν χαρισματικό Πρωθυπουργό, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, οι οποίοι κατέγραψαν ήδη στο ενεργητικό τους μεγάλες νίκες σε επιχειρησιακό και πολιτικό επίπεδο.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Θ. Μπαλωμένος: Ανάγκη ή/και πρόκληση η ίδρυση του 1ου Θεματικού Δ.ΙΕΚ στην Π.Ε. Καρδίτσας για τον πρωτογενή τομέα
Επόμενο άρθρο Self - coaching διαδικτυακό σεμινάριο από τον ΣΘΕΒ