Συνάντηση Δημάρχου Καρδίτσας με το Σύλλογο Φίλων του Σιδηροδρόμου


Συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Φίλων Σιδηροδρόμου Καρδίτσας είχε σήμερα ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Δομήνικος Βερίλλης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν τη λειτουργία του σιδηροδρόμου στην περιοχή μας και διαπιστώθηκε ταύτιση απόψεων στην ανάγκη να υπάρξει περαιτέρω αναβάθμιση του ρόλου του, όσον αφορά την εξυπηρέτηση των πολιτων στις μετακινήσεις τους και τη διακίνηση των εμπορευμάτων.

Κοινή ήταν η θέση ότι θα πρέπει να υπάρξει δυναμική αντίδραση των φορέων του Νομού Καρδίτσας στην προοπτική κατάργησης των απευθείας δρομολογίων Καλαμπάκα-Αθήνα και Καλαμπάκα- Θεσσαλονίκη και αντιστρόφως που σύμφωνα με πληροφορίες προτείνει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, καθώς εξυπηρετούν το επιβατικό κοινό της Καρδίτσας και η πληρότητά τους ξεπερνάει το 100%, γεγονός που δημιουργεί έκπληξη και προβληματισμό για τους λόγους που προτείνεται κάτι τέτοιο. Η πρόταση του Συλλόγου Φίλων Σιδηροδρόμου είναι όχι απλά να μην καταργηθούν αυτά τα δρομολόγια, αλλά να ενισχυθούν για να καλύπτουν την αυξημένη κίνηση, θέση που βρήκε απόλυτα σύμφωνο το Δήμαρχο.

Επίσης κατά τη διάρκεια της σύσκεψης επισημάνθηκε η ανάγκη στα πλαίσια του εκσυγχρονισμού του δικτύου του ΟΣΕ να προωθεί το έργο της ηλεκτροκίνησης της γραμμής Παλαιοφάρσαλα- Καλαμπάκα.

Τέλος κοινή ήταν η εκτίμηση ότι απαιτείται να δρομολογηθεί η απευθείας σύνδεση όλων των θεσσαλικών πόλεων μεταξύ τους με Προαστιακό σιδηρόδρομο, που θα εξυπηρετήσει τις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες μετακίνησης των πολιτών.

Ο κ. Δομ. Βερίλλης διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο κ. Κ. Αντωνίου και τα μέλη του Συλλόγου ότι  η Δημοτική Αρχή του Δήμου Καρδίτσας θα προχωρήσει σε όλες τις αναγκαίες παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων, αλλά και την περαιτέρω ανάπτυξη του σιδηροδρόμου στην περιοχή μας, αναγνωρίζοντας τον σημαντικό του αναπτυξιακό του ρόλο.

Προηγούμενο άρθρο Υποβολή αιτήσεων για το καινοτόμο πρόγραμμα ΟΑΕΔ για τους νέους
Επόμενο άρθρο Επιστολή Nομαρχών Kαρδίτσας & Tρικάλων στον Yπουργό Mεταφορών & Eπικοινωνιών