Ειδήσεις

Συνάντηση Δημάρχου Σοφάδων Θ. Σκάρλου με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων


 Συνάντηση με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Χρίστο Δήμα είχε ο Δήμαρχος Σοφάδων κ. Θάνος Σκάρλος κατά τη διάρκεια σειράς επαφών του Δημάρχου για θέματα του Δήμου.

Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκε η συμμετοχή του Δήμου Σοφάδων ως Συνεργαζόμενου Φορέα με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στο πλαίσιο της 3ης Προκήρυξης της Εμβληματικής Δράσης «Επιστήμη και Κοινωνία» με τίτλο «Κόμβοι Έρευνας, Καινοτομίας & Διάχυσης» του ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ.

Ο κ. Σκάρλος παρουσίασε στον Υφυπουργό τις στοχευμένες δράσεις και τους επιθυμητούς στόχους, αλλά και τα μελλοντικά πλάνα του στρατηγικού σχεδιασμού στον τομέα της καινοτομίας.

Όπως ανέφερε η εμβληματική Δράση «Επιστήμη και Κοινωνία» στοχεύει στην στη διάδοση των επιστημονικών γνώσεων στην ευρύτερη κοινωνία.

Στο πλαίσιο της Θεματικής «Κόμβοι Κυκλικής & Κοινωνικής Οικονομίας», που αφορά το Δήμο Σοφάδων υποστηρίζεται η διάχυση/προβολή ερευνητικών έργων/δράσεων σχετικών είτε με την κυκλική είτε με την κοινωνική οικονομία στην ευρύτερη κοινωνία ή σε συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες.

Στόχος της παραπάνω Θεματικής είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας ή/και μαθητών/εκπαιδευτικών στα σχολεία ή/και ειδικών πληθυσμιακών ομάδων σχετικά με τις εφαρμογές της κυκλικής ή της κοινωνικής οικονομίας και τα οφέλη τους αναφορικά με θέματα βιώσιμης ανάπτυξης, επαγγελματικής αποκατάστασης, τη συνεργασία, τη συλλογική διακυβέρνηση των επιχειρήσεων, την κοινωνική υπευθυνότητα στο «επιχειρείν» σε όλους τους τομείς της οικονομίας, στον αγροδιατροφικό τομέα, την εκπαίδευση, τις κατασκευές, την ενέργεια, την ανακύκλωση κ.ο.κ.

Η δράση αφορά στην εκπαίδευση της ευπαθής κοινωνικής ομάδας του Δήμου (ΡΟΜΑ) σε θέματα κυκλικής οικονομίας και της εφαρμογής τους στον αγροτικό τομέα. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην ορθή χρήση των αγροχημικών κατά την καλλιεργητική περίοδο και στην ορθή διαχείριση των κενών συσκευασίας τους. Το πρόγραμμα θα είναι διάρκειας 20 περίπου μηνών.

Η εν λόγω προκήρυξη με προϋπολογισμό 3.000.000€ εντάσσεται στο Πρόγραμμα των δράσεων του ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ. ενώ το ανώτατο όριο της χρηματοδότησης για κάθε Έργο ανέρχεται στο ύψος των 100.000€

Δήλωση Δημάρχου Σοφάδων

Μετά τη συνάντηση ο Δήμαρχος Σοφάδων κ. Σκάρλος σημείωσε:

Βασικός στρατηγικός στόχος του σχεδιασμού του Δήμου Σοφάδων για τα επόμενα χρόνια, είναι η αξιοποίηση κάθε δυνατότητας, ώστε να συμβάλει -στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων και του ρόλου του- στην συνολική προσπάθεια της τοπικής κοινωνίας να ανταποκριθεί στις προκλήσεις της μετάβασης σε ένα νέο παραγωγικό και αναπτυξιακό μοντέλο. Σε αυτή την προσπάθεια αναζητούμε κάθε δυνατή συνεργασία και συμμετέχουμε σε κάθε δράση που μπορεί να προσδιορίσει με επάρκεια και σαφήνεια την κατεύθυνση των αλλαγών με σκοπό την προστασία και αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων. Με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Χρίστο Δήμα, τον οποίο ευχαριστώ για την συνεργασία, συμφωνήσαμε  ότι είναι απαραίτητο να υποστηριχθούν δράσεις που θα βασίζονται στις αρχές της κυκλικής οικονομίας και θα προάγουν τη βιώσιμη αγροτική ανάπτυξη.

 

Προηγούμενο άρθρο Συνάντηση του Κωστή Νούσιου με τη νέα διοίκηση του Υπεραστικού ΚΤΕΛ ν. Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Έρευνα και Καινοτομία στο Τμήμα Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής