Συνάντηση εργαζομένων της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Καρδίτσας


Το Σάββατο 2 Μαρτίου 2013 πραγματοποιήθηκε συνάντηση  των εργαζομένων της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Καρδίτσας με τα εξής θέματα:

 

  1. Την καταβολή των δεδουλευμένων τους για τους τελευταίους 5 μήνες
  2. Την βιωσιμότητα της επιχείρησης, δεδομένου ότι τα προγράμματα που υλοποιεί αυτή λήγουν σε σύντομο χρονικό διάστημα

Οι 38 εργαζόμενοι της επιχείρησης αποφάσισαν να προβούν σε κινητοποιήσεις προκειμένου να  επιλυθούν τα ανωτέρω ζητήματα και θα φέρουν τα θέματα  στο δημοτικό συμβούλιο της Τρίτης 5 Μαρτίου με αίτημα να συζητηθούν εκτός ημερησίας διάταξης .

Ζητούμε από τον Δήμαρχο και τους δημοτικούς συμβούλους είτε να χρηματοδοτήσουν  τη ΔΗ.Κ.Ε.Κ σύμφωνα με τις δεσμεύσεις  τους, ή να  προχωρήσουν στη λύση αυτής  και να μεταφέρουν το προσωπικό και τα προγράμματα στον οικείο Δήμο. Ζητούμε ακόμη καταβληθούν οι  μισθοί στο προσωπικό που βιώνει τραγικές βιοποριστικές συνθήκες   σχεδόν μισό χρόνο τώρα. Στην περίπτωση που τα αιτήματά μας δεν γίνουν αποδεκτά , οι εργαζόμενοι είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε σε επίσχεση εργασίας, με όλες τις κοινωνικές επιπτώσεις που αυτό συνεπάγεται τόσο για εμάς και την επιχείρηση  όσο και για τους ωφελούμενους των προγραμμάτων (Βοήθεια στο Σπίτι, ΚΔΑΠ, Ιατροκοινωνικό Κέντρο, Τράπεζα ρουχισμού)

Οι θέσεις μας και οι ενδεχόμενες κινητοποιήσεις μας έχουν τη στήριξη του τοπικού σωματείου και της ομοσπονδίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ .

 

 

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΔΗ.Κ.Ε.Κ.

 

Προηγούμενο άρθρο Αυστραλία: Αισιοδοξία για απόκτηση ψήφου στις εθνικές εκλογές από τους Έλληνες της διασποράς εξέφρασε ο Κ.Τσιάρας
Επόμενο άρθρο Προκήρυξη Εκλογών στον ΤΟΕΒ Αγναντερού