Ειδήσεις

Συνάντηση Εργασίας για τον προγραμματισμό της νέας σχολικής χρονιάς στην Π.Ε.


Πραγματοποιήθηκε, την Παρασκευή στις 12:00 μ.μ. στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Καρδίτσας, ενημερωτική συνάντηση της Διευθύντριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Ευθυμίας Μητσιάδη, για τον προγραμματισμό της επόμενης σχολικής χρονιάς (2016 – 2017).

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι Σχολικοί Σύμβουλοι της Δημοτικής Εκπαίδευσης, κ. Κωτούλας Βασίλειος, κ. Κοτοπούλης Θωμάς, κ. Καραγκούνη Αικατερίνη, κ. Ντιβέρη Παναγιώτα, κ. Φακίδου Αναστασία, η Σχολική Σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής κ. Παπαδημητρίου Ευαγγελία, ο Σχολικός Σύμβουλος Φυσικής Αγωγής κ. Μέλλος Βασίλειος και η Σχολική Σύμβουλος Αγγλικής Γλώσσας κ. Μπατσίλα Μαριάνθη, οι προϊστάμενοι/νες 2/θ Ολοήμερων Νηπιαγωγείων, οι Διευθυντές και οι Διευθύντριες των 4/θεσίων και άνω Δημοτικών Σχολείων και οι Υποδιευθυντές – Υποδιευθύντριες των 10/θεσίων και Δημοτικών Σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας.

Τα θέματα της συνάντησης ήταν:

α) Ο προγραμματισμός λειτουργίας των δημοτικών σχολείων με λειτουργικότητα τετραθεσίων (4/θ) και άνω, σύμφωνα με τον Ενιαίο Τύπο Ολοήμερου Σχολείου για το σχολικό έτος 2016 – 2017, δημιουργία τμημάτων σύμφωνα με τις ισχύουσες εγκυκλίους και διαχείριση ανθρώπινων πόρων.

β) Ο προγραμματισμός λειτουργίας του ολοήμερου νηπιαγωγείου για το επόμενο σχολικό έτος με διαχωρισμό τμημάτων ή αναστολή λειτουργίας τμημάτων, σύμφωνα με τον αριθμό των μαθητών.

γ) Παράγοντες που επηρεάζουν τη δημιουργία και λειτουργία τμημάτων ολοημέρου στα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία – τήρηση χωροταξικής κατανομής των μαθητών – μαθητριών σε σχολικές περιφέρειες.

δ) Κατανομή ειδικοτήτων στις σχολικές μονάδες, σύμφωνα με τη νέα Υπουργική Απόφαση και ανάθεση διδακτικού έργου από τους διευθυντές, μέχρι 30-9-2016, στο ηλεκτρονικό σύστημα καταγραφής myschool.

ε) Έγκαιρη κατανομή τμημάτων και κατάρτιση ωρολογίων προγραμμάτων στο 1ο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου, εφόσον έχει ολοκληρωθεί η διάθεση του απαραίτητου εκπαιδευτικού δυναμικού.

Στ). Ενημέρωση για τα Π.Δ. 50/96 και Π.Δ. 100/97, που αφορούν τις υπεραριθμίες εκπαιδευτικών και τη διάθεσή τους σε σχολεία της ίδιας ομάδας και των όμορων.

ζ) Συνεργασία όλων των στελεχών της εκπαίδευσης για την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας.

η) Ενημέρωση του προσωπικού από τους διευθυντές και τις διευθύντριες των δημοτικών σχολείων και τους προϊσταμένους και τις προϊσταμένες των νηπιαγωγείων, οι οποίοι θα είναι πολλαπλασιαστές για τις προϊσταμένες και τους προϊσταμένους των ολιγοθεσίων δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων.

θ) Ευχές από τη Διευθύντρια και τους Σχολικούς Συμβούλους για «Καλή δύναμη – υγεία και καλό καλοκαίρι!».

   

Η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας.

 

 

 

Μητσιάδη Ευθυμία.

Προηγούμενο άρθρο ΤΕΙ Ξύλου και Επίπλου : Καινοτομικές πτυχιακές εργασίες
Επόμενο άρθρο Προσφορά τροφίμων από μαθητές του Στ1 του 1ου Δημ. Σχολείου Καρδίτσας