Ειδήσεις

Συνάντηση εργασίας του ΣΘΕΒ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη


«Η υπερφορολόγηση και η αύξηση του λειτουργικού κόστους των επιχειρήσεων έχουν οδηγήσει την παραγωγή και τον επιχειρηματικό κόσμο της Θεσσαλίας  σε προφανές αδιέξοδο. Μετά από οκτώ χρόνια μνημονιακών προσαρμογών  η προοπτική ανάκαμψης της θεσσαλικής βιομηχανίας και του επιχειρείν φαντάζει μακρινός στόχος. Περιθώρια δεν υπάρχουν άλλα και η ανάπτυξη μέσω της διευκόλυνσης των επενδύσεων αποτελεί μονόδρομο…»

Μ’ αυτά τα λόγια ο Πρόεδρος του ΣΘΕΒ κ. Αχιλλέας Νταβέλης καλωσόρισε τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη στη διάρκεια επιχειρηματικής συνάντησης – γεύματος που παρέθεσε ο Πρόεδρος του ΣΘΕΒ παρουσία Θεσσαλών επιχειρηματιών, στην Αθήνα.

Η κατάσταση στη Θεσσαλία, οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις αλλά και θέματα που αφορούν τον στρατηγικό σχεδιασμό για την αναδιάρθρωση της περιφερειακής οικονομίας, την ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά  τέθηκαν στο τραπέζι.

Οι συμμετέχοντες επιχειρηματίες τόνισαν πως είναι πάγια ανάγκη η μείωση των συντελεστών εταιρικής φορολόγησης η ανάπτυξη εξαγωγών μέσω της μείωσης της γραφειοκρατίας και η παροχή πρόσθετων κινήτρων που θα πρέπει να δοθούν σε «υγιείς επιχειρήσεις».

Επίσης συμφώνησαν πώς η παραγωγική ανασυγκρότηση και η έμπρακτη και άμεση ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας αποτελεί τη μόνη λύση για την διέξοδο από την κρίση και το άνοιγμα νέων αγορών και πώς η  Θεσσαλία μπορεί και πρέπει να αποτελέσει τον συνδετικό κρίκο καθώς και το κέντρο διασύνδεσης του πρωτογενούς τομέα παραγωγής με τη μεταποίηση.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε την ανάγκη να μπει η χώρα μας σε αναπτυξιακή τροχιά και υποσχέθηκε περαιτέρω συνεργασία προς όφελος του ιδιωτικού τομέα και της επιχειρηματικότητας της Θεσσαλίας. Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε την δέσμευσή του για μείωση των φορολογικών συντελεστών των επιχειρήσεων από το 29% στο 20% σε δύο χρόνια, καθώς και τη μείωση του συντελεστή φορολόγησης μερισμάτων από το 15% στο 5%.  Επίσης, τόνισε την ανάγκη για  λελογισμένη και στοχευμένη μείωση των κρατικών δαπανών. Η Ελλάδα, υπογράμμισε, χρειάζεται ένα αποτελεσματικότερο Κράτος, απαλλαγμένο από γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, που θα στηρίζει την υγιή επιχειρηματικότητα, τις επενδύσεις και την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Και αυτή τόνισε είναι η δική μας δέσμευση.

 

Προηγούμενο άρθρο Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή μικροποσοτήτων κάνναβης
Επόμενο άρθρο Παρέμβαση ΕΝΠΕ για τους επιλαχόντες νέους αγρότες