Ειδήσεις

Συνάντηση Κ. Νούσιου με τους εργαζομένους στην πυροπροστασία


Με τους εργαζόμενους στην πυροπροστασία συναντήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Κωνσταντίνος Νούσιος.

Ο κ. Νούσιος υποδέχτηκε στα γραφεία αντιπροσωπεία των εργαζομένων που το προηγούμενο διάστημα με σύμβαση απασχόλησης κάλυψαν πάγιες και ουσιαστικές ανάγκες στη δασοπροστασία, τον καθαρισμό και την πρόληψη πυρκαγιών.

Οι εργαζόμενοι ενημέρωσαν τον Αντιπεριφερειάρχη για την ολοκλήρωση της σύμβασής τους, με την απουσία τους πλέον να δημιουργεί σημαντικά κενά στις υπηρεσίες και τα ζητήματα που καλείται να αντιμετωπίσει το Δασαρχείο.

Στα αιτήματά τους περιλαμβάνεται η επιθυμία τους να συνεχίζουν να εργάζονται ή ακόμη να μοριοδοτηθούν λόγω εμπειρίας στις επόμενες συμβάσεις εργασίας που θα προκηρυχθούν.

Επιπρόσθετα, αναδείχτηκε και το ζήτημα κατάσχεσης του εποχικού επιδόματος των δασεργατών το οποίο παρακρατήθηκε από τον ΟΑΕΔ με την ολοκλήρωση της σύμβασης απασχόλησης, στερώντας ένα δίκαιο και σημαντικό βοήθημα στους εργαζομένους.

Ο κ. Νούσιος εξέφρασε την αλληλεγγύη του στους εργαζομένους, ακούγοντας με προσοχή τα αιτήματά τους. Ταυτόχρονα, αναφέρθηκε στο δίκαιο και διαρκή αγώνα που καταβάλλουν για διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους και κατέγραψε μέσα από το διάλογο όλες τις προτάσεις με στόχο την καλύτερη δυνατή αξιοποίησή τους.

Μάλιστα, ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει σε επαφές με τον αρμόδιο Υπουργό προκειμένου να τον ενημερώσει για τα ζητήματα και να συζητηθούν με γνώμονα τις πραγματικές και αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν στο συγκεκριμένο τομέα.

Προηγούμενο άρθρο Η ΝΟΔΕ Καρδίτσας διοργανώνει τη 2η Ακαδημία Στελεχών
Επόμενο άρθρο Κοπή πίτας από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σοφαδιτών Ν. Μαγνησίας