Ειδήσεις

Συνάντηση Κ. Νούσιου με το Δ.Σ. του Συλλόγου Μουσείων Καρδίτσας


Μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Μουσείων Καρδίτσας συνάντησε στο γραφείο του ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Κωνσταντίνος Νούσιος.

Στη συνάντηση ο κ. Νούσιος αναγνώρισε τη σημαντική συνεισφορά του Συλλόγου στη διατήρηση και ανάδειξη ιστορικών πτυχών του πολιτισμού μας αλλά και τη συστηματική του προσπάθεια σε ζητήματα που άπτονται της καθημερινής μουσειακής πρακτικής, συμβάλλοντας στην αναβάθμιση των υπηρεσιών που παρέχουν στο κοινό τους.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας υποστήριξε ότι απαιτούνται συνέργειες σε όλα τα επίπεδα για να αξιοποιηθούν και να προβληθούν οι μουσειακοί χώροι του νομού μας, εξαίροντας τη διάθεση εξωστρέφειας των μελών του Συλλόγου.

Από την πλευρά τους τα μέλη του Σ.Μ. Καρδίτσας εξήγησαν στον κ. Νούσιο τη διαρκή προσπάθεια που καταβάλουν για συγκέντρωση όλων των μουσειακών αντικειμένων από τα μουσεία της περιοχής και ζήτησαν τη συνδρομή της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την προμήθεια εργαλείων συντήρησης των μουσειακών αντικειμένων προκειμένου να ξεκινήσουν οι εκθέσεις τους.

Σε δηλώσεις του ο κ. Νούσιος επισήμανε: «Ο πολιτισμός είναι αναγκαία προϋπόθεση για την ισορροπημένη και βιώσιμη ανάπτυξη μιας περιφέρειας. Συνδέεται άρρηκτα με την εκπαίδευση και τον τουρισμό. Προς αυτή την κατεύθυνση δρα αποφασιστικά ο Σύλλογος Μουσείων Καρδίτσας που αποτελεί θεματοφύλακας των ιστορικών μνημείων και αρχαιολογικών αντικειμένων της περιοχής μας. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας ενώνει τις δυνάμεις της για να αξιοποιήσει και να αναδείξει ιστορικά, πολιτιστικά και θρησκευτικά μουσειακά μνημεία και εκθέματα που συμβάλλουν στη διαχείριση και προβολής της πολιτιστικής μας κληρονομιάς».

Προηγούμενο άρθρο Απαγόρευση Αλιείας πέστροφας και κορέγονου στις λίμνες και στους ποταμούς
Επόμενο άρθρο Ξεκίνησε το 6ο Πρωτάθλημα Αγωνιστικού Τάβλι