Συνάντηση με τον πρέσβη του Βιετνάμ είχε ο Δήμαρχος Μουζακίου


Τον πρέσβη του Βιετμάν κ. Binh Vu υποδέχθηκε στο Μουζάκι ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός και είχε μαζί του μακρά συνομιλία για τις δυνατότητες συνεργασίας του Δήμου Μουζακίου με αντίστοιχους φορείς της Ασιατικής Χώρας.

Τα πεδία συνεργασίας που εξετάστηκαν ήταν η διαχείριση των υδατικών πόρων, η προστασία του περιβάλλοντος και η ανταλλαγή εμπειριών και καλών πρακτικών που εφαρμόζονται στις δύο πλευρές.

Ο κ. Binh Vu προσκάλεσε το Δήμαρχο Μουζακίου στις 9 Σεπτεμβρίου στην πρεσβεία στην Αθήνα με αφορμή την Εθνική Γιορτή του Βιετμάμ και παράλληλα αποφασίστηκε μέχρι στις 20 Σεπτεμβρίου να πραγματοποιηθεί στην πρεσβεία τεχνική συνάντηση στελεχών του Δήμου Μουζακίου, της ΑΝΚΑ και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με στόχο να συγκεκριμενοποιηθούν τα πεδία κοινής δράσης μεταξύ των δύο πλευρών.

Παράλληλα μέχρι το τέλος του έτους ο κ. Binh Vu θα επισκεφθεί ξανά το Μουζάκι προκειμένου να έρθει σε επαφή με εκκοκιστές βάμβακος της περιοχής καθώς το Βιετμάμ επιθυμεί να εισάγει μεγάλες ποσότητες Ελληνικού Βαμβακιού, αφού μέχρι τώρα κάνει εισαγωγές μόνο από την Ινδία και την Αίγυπτο.

«Θεωρώ πολύ σημαντικό το γεγονός ότι ο πρέσβης κ. Binh Vu μίας μακρινής χώρας ήρθε στο Μουζάκι με πολύ καλές συστάσεις για την αναπτυξιακή πορεία που έχει ακολουθήσει μέχρι τώρα η περιοχή μας και με διάθεση συνεργασίας μαζί μας σε διάφορα επίπεδα. Η σύσκεψη που θα γίνει το Σεπτέμβριο στα γραφεία της Πρεσβείας του Βιετνάμ στην Αθήνα με τη συμμετοχή στελεχών του Δήμου Μουζακίου, της ΑΝΚΑ κα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας θα κάνει συγκεκριμένα τα πεδία συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών. Τέλος θεωρώ ότι για το Καρδιτσιώτικο βαμβάκι ανοίγεται μία πολύ μεγάλη αγορά όπως είναι αυτή του Βιετνάμ όπου ως γνωστό έχουν τα εργοστάσια τους μεγάλες εταιρείες υφασμάτων και έτοιμων ενδυμάτων. Ως εκ τούτου όταν ο κ. Binh Vu επισκεφθεί ξανά το Μουζάκι θα τον φέρουμε σε επαφή με τοπικούς εκκοκιστές με στόχο να ανοίξει αυτή η αγορά για το Ελληνικό Βαμβάκι τόνισε ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός

Προηγούμενο άρθρο Αγνοείται ανεμοπτεριστής που απογειώθηκε από Σοφάδες
Επόμενο άρθρο Την άμεση σύσταση της Επιτροπής Παρακολούθησης του «ΠΙΝΔΟΣ» ζητά ο Σπ. Ταλιαδούρος