Ειδήσεις

Συνάντηση με το Δ.Σ. του ΤΟΕΒ Ταυρωπού είχε ο Αντιπεριφερειάρχης


Με το Διοικητικό Συμβούλιο του Τοπικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων Ταυρωπού συναντήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Κωνσταντίνος Νούσιος.

Ο κ. Νούσιος υποδέχτηκε στο γραφείο του σύσσωμο το Δ.Σ. με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Αθανάσιο Μαρκινό και το συνεχάρη για τον τρόπο λειτουργίας του σ’ όλα τα επίπεδα και ειδικότερα την εφαρμογή νέων καινοτομιών.

Ο Αντιπεριφερειάρχης έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα ζητήματα που αφορούν τη διαχείριση υδάτων και το περιβάλλον, ενώ εξήρε τη λειτουργικότητα του συστήματος καταγραφής των δεδομένων της άρδευσης, του προγραμματισμού των αρδεύσεων και της ζήτησης του νερού ανά γεωγραφική περιοχή, καθώς και της αυτοματοποίησης της διαχείρισής του. Βαρύτητα δόθηκε στο μεγάλο έργο της αντικατάστασης  των διωρύγων του ΤΟΕΒ Ταυρωπού, προϋπολογισμού 11,2 εκατ. ευρώ, καθώς και σε άλλα έργα μιας και η Περιφέρεια Θεσσαλίας αποτελεί την εποπτεύουσα αρχή όλων των ΤΟΕΒ.

Στο περιθώριο της συνάντησης, ο κ. Νούσιος δήλωσε:

«Ο ΤΟΕΒ Ταυρωπού αποτελεί οργανισμό-πρότυπο στη λειτουργία του και η πρωτοπορία του αντανακλάται στην πράξη με έργα προς όφελος των παραγωγών. Ιδιαίτερα σε προβλήματα παθογένειας παλαιών ετών, έχει φροντίσει να τα εξαλείψει και να διασφαλίζει την ομαλή ηλεκτροδότηση στα αντλιοστάσια.

 Η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ιδιαίτερα ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός με τα αρδευτικά και αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή μας συνδράμει αποτελεσματικά προς την έγγειες βελτιώσεις και συνεχίζει προς αυτή την κατεύθυνση».

 

Προηγούμενο άρθρο Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Σοφάδων
Επόμενο άρθρο Συμμετοχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας στην 100η Διεθνή Έκθεση ANUGA