Συνάντηση με το Θεοδωρίδειο Κέντρο «Ορίζοντες» είχε η Καρ.Πό.ς


Με τη διευθύντρια και τους εργαζόμενους του Θεοδωρίδειου Κέντρου «Ορίζοντες» συναντήθηκαν χθες το πρωί, μέλη της Δημοτικής Κίνησης Καρ.Πό.Σ συνεχίζοντας το διάλογο και την καταγραφή προβλημάτων με τις δομές του Δήμου, αλλά και με τους φορείς. Στόχος να συνδιαμορφωθεί το πρόγραμμα της Δημοτικής Κίνησης Καρδίτσα Πόλις της Συλλογικότητας, υλοποιώντας τη δέσμευση για ανοικτές, δημοκρατικές και συλλογικές διαδικασίες.

Τα μέλη της Καρ.Πό.Σ ενημερώθηκαν από τους εργαζομένους για την πορεία του Κέντρου «Ορίζοντες», το οποίο λειτουργεί από το 1994 ως συμβουλευτικός σταθμός ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης, ψυχολογικής και κοινωνικές υποστήριξης, επαγγελματικής κατάρτισης και δημιουργικής απασχόλησης μέσω των εργαστηριών.

Η σημερινή δομή του Κέντρου εξυπηρετεί 20 άτομα με ειδικές δεξιότητες, ενώ με την ένταξη προς χρηματοδότηση του συμπληρωματικού κτιρίου με αίθουσες εργαστηριών και δυνατότητες ημερήσιας παραμονής, εκτιμάται ότι θα μπορεί να παρέχει βελτιωμένες και πιο ειδικές υπηρεσίες στους ωφελούμενους.

Οι εργαζόμενοι, παρότι οκτώ (8) μήνες απλήρωτοι καθημερινά εργάζονται, ώστε το Κέντρο «Ορίζοντες» να συνεχίσει να παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, υποστηρίζοντας ότι στο έργο τους συμβάλλουν καθοριστικά οι εθελοντές διαφόρων ειδικοτήτων (μουσικοί, γυμναστές, κ.λ.π), οι οποίοι εν μέρει καλύπτουν δραστηριότητες, τις οποίες το Κέντρο λόγω έλλειψης προσωπικού, δεν θα είχε αυτή τη δυνατότητα. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι 20 ωφελούμενοι έχουν την καλύτερη δυνατή κοινωνικοποίηση και δράση, στο πλαίσιο των σημερινών δύσκολων συνθηκών.

Το Θεοδωρίδειο Κέντρο Ορίζοντες, ως αστική μη κερδοσκοπική εταιρία του Δήμου, αντιμετωπίζει και αυτή τα προβλήματα υποχρηματοδότησης από το Δήμο Καρδίτσας. Χαρακτηριστικά είναι τα οικονομικά μεγέθη της συρρίκνωσης. Μέχρι το 2012 χρηματοδοτούνταν με 140.000€ ετησίως, το 2013 μειώθηκαν στα 105.000€ και για το 2014 το ποσό μειώθηκε στα 45.000€. Το προσωπικό που υπηρετεί σήμερα στο Κέντρο είναι πέντε (5) άτομα συν ένας διοικητικός υπάλληλος, ο οποίος δεν εμφανίζεται στην εργασία του, όπως ενημερωθήκαμε από τους εργαζομένους. Επίσης, υπάρχει ένας εξωτερικός συνεργάτης – Λογιστής- ο ίδιος με τη ΔΗΚΕΚ(από την ΔΗΚΕΚ αμείβεται με το ποσό των 20-25.000€)- ο οποίος αμείβεται με το ποσό των 400-500€ μηνιαίως.

 

Προηγούμενο άρθρο Εκκλησιαστικά νέα
Επόμενο άρθρο Κάλεσμα της Επιτροπής των Μπλόκων στο Κιλελέρ