Ειδήσεις

Συνάντηση Ν. Παππά – Κ. Αγοραστού για τα Περιφερειακά ΜΜΕ


Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, συνάντησε, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Υπουργείου για την ορθή κατανομή της κρατικής διαφήμισης στα περιφερειακά μέσα Ενημέρωσης, τον Πρόεδρο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ),  Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, κ. Κώστα Αγοραστό.
Κατά τη συνάντηση, παρουσιάστηκε στον κ. Κ. Αγοραστό το Μητρώο Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης, καθώς και η πρωτοβουλία του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης για την τήρηση της κατανομής των κρατικών διαφημιστικών δαπανών στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ιδιαιτέρως σε ό,τι αφορά την ποσόστωση των Περιφερειακών Μέσων Ενημέρωσης, η οποία ανέρχεται στο 30% της συνολικής, ανά φορέα, προϋπολογιζόμενης δαπάνης.
Ο κ. Νίκος Παππάς σημείωσε: «Είναι υποχρέωση όλων να στηρίξουμε τον περιφερειακό Τύπο, τις θέσεις εργασίας σε αυτόν και γενικότερα όσους προσπαθούν, σ’ αυτές τις δύσκολες συνθήκες, να δημιουργήσουν στην ελληνική περιφέρεια. Με τη ρύθμισή μας, γίνεται υποχρεωτική η καταβολή του 30% της κρατικής διαφήμισης στα μέσα της περιφέρειας. Δηλώνουμε ευτυχείς που μία σειρά από φορείς δηλώνουν έτοιμοι να ακολουθήσουν την πρόβλεψή μας».
Ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Κώστας Αγοραστός, σημείωσε: «Είναι ανάγκη να εφαρμοστεί η ποσόστωση του 30% υπέρ του περιφερειακού Τύπου. Τα περιφερειακά μέσα Ενημέρωσης ασκούν πολυεπίπεδο ρόλο, αναδεικνύουν τα θέματα των τοπικών κοινωνιών και βρίσκονται δίπλα στους πολίτες. Είναι αυτονόητο ότι χρειάζεται να υποστηριχθούν μέσω της τήρησης των σχετικών ρυθμίσεων».

Προηγούμενο άρθρο Ενδοσχολική επιμόρφωση για τα έξυπνα συστήματα φόρτισης
Επόμενο άρθρο Γενική Άσκηση Σεισμού από όλα τα γυμνάσια και λύκεια