Συνάντηση Σπύρου Ταλιαδούρου με τον Πρόεδρο της ΑΔΙΠ


Ο Βουλευτής Καρδίτσας και π. Υφυπουργός Παιδείας, κ. Σπύρος Ταλιαδούρος, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Αρχής Διασφάλισης Ποιότητας (ΑΔΙΠ), καθηγητή κ. Ε. Κουφουδάκη και του έθεσε ενόψει του σχεδίου «ΑΘΗΝΑ» για τη χωροταξική αναδιάρθρωση και τις συγχωνεύσεις στο χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης το θέμα του ΤΕΙ Καρδίτσας και της διατήρησης των Τμημάτων αυτού.

Ο κ. Ταλιαδούρος επεσήμανε ότι και τα τέσσερα Τμήματα, που λειτουργούν σήμερα στο ΤΕΙ Καρδίτσας, δηλαδή τα Τμήματα Διατροφής και Διαιτολογίας, Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος, Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου και Τεχνολογίας Τροφίμων πληρούν όλες τις προϋποθέσεις για να παραμείνουν ενεργά και να μην καταργηθούν, αφού διαθέτουν άριστες ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις και πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια σύγχρονης τεχνολογίας, βιβλιοθήκη, εστιατόριο και σπουδαστικές εστίες, δυναμικότητας 100 σπουδαστών, καθώς και άριστο εκπαιδευτικό προσωπικό.

Ο κ. Ταλιαδούρος στη συνάντηση του τόνισε επίσης ότι υπάρχουν θεσμοθετημένα επαγγελματικά δικαιώματα και για τα τέσσερα Τμήματα του Παραρτήματος Καρδίτσας, η κατοχύρωση των οποίων ολοκληρώθηκε με το π.δ. 97/06, και ότι η απορροφητικότητα στην αγορά εργασίας των αποφοίτων του ΤΕΙ Καρδίτσας είναι μεγάλη.

Στη συνάντηση αναφέρθηκε επίσης ότι τα Τμήματα του Παραρτήματος Καρδίτσας παρακολουθούν συνεχώς τις διεθνείς εξελίξεις και αλλαγές στον επιστημονικό, εκπαιδευτικό και επαγγελματικό τομέα, αναπτύσσουν συνεργασίες με άλλα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα και ερευνητικά κέντρα της χώρας και του εξωτερικού, και προωθούν την εφαρμοσμένη έρευνα συνεργαζόμενα συνεχώς με παραγωγικούς και άλλους κοινωνικούς φορείς.

Επίσης τόνισε ότι τα Τμήματα είναι στις πρώτες προτιμήσεις των φοιτητών για εισαγωγή, έχουν ικανοποιητικό ποσοστό αποφοίτησης φοιτητών σε σχέση με τον αριθμό των εισακτέων, πολύ καλές προοπτικές δημιουργίας ισχυρών ακαδημαϊκών πυρήνων (campus) μέσω της ανάπτυξης συνεργειών με ομοειδή Τμήματα καθώς και δυνατότητες σημαντικής συμβολής στην περιφερειακή και εθνική ανάπτυξη (π.χ. Θεσσαλία: περιφέρεια παραγωγής και αξιοποίησης πρωτογενών κα βιομηχανικών προϊόντων αλλά και υπηρεσιών.

Τέλος, ο κ. Ταλιαδούρος ζήτησε από τον Πρόεδρο της ΑΔΙΠ να υπάρξει συνάντηση με το Προεδρείο του ΤΕΙ Λάρισας.

 

Προηγούμενο άρθρο Δράση στηρίζω από την ΟΝΝΕΔ Καρδίτσας (συλλέγουμε ρούχα)
Επόμενο άρθρο Εκτροφεία σαλιγκαριών επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός